w archikatedrze we Wroclawiu Para Mloda cala msze siedzi w prezbiterium
na szczescie ksiadz pozwala biegac po nim, inaczej bylibysmy skazani na fotografowanie plecow
rozne wiec sa zwyczaje w kosciolach
w archikatedrze we Wroclawiu Para Mloda cala msze siedzi w prezbiterium
na szczescie ksiadz pozwala biegac po nim, inaczej bylibysmy skazani na fotografowanie plecow
rozne wiec sa zwyczaje w kosciolach
W warszawie nie ma już miejsca na termin na 21 kwietnia więc zapisać się już nie da. Może ktoś chce oddać miejse koledze :-) w sensie mi ;-)
Regulamin pkt 8.
canona 1D mark IV, 5d mark II , 24 II 1.4, 35 1.4, 85 1.2, 15 2.8 no i dedolight :-)
szukam na tej stronie http://www.archidiecezja.warszawa.pl/homepage/?a=2784 szkolenia dotyczacego warszawy ale nie moge się tam polapac...
pomżecie?
w jakim kościele kiedy i ile.
30D | Canon 10-22 | Canon 100 macro | Canon 28-135 | Helios 52 | jakis Manfrotto sie znajdzie |
majne zdjecisza
Może to nie jest opowieść o apostacie na ślubie, ale z pewnością o innowyznaniowcu lub ateiście.
No właśnie w ubiegłym roku uczestniczyłem jako gość w ślubie pary polsko-angielskiej. Uroczystość była fotografowana przez polskiego "profi", który wziął za to pieniądze oraz Anglika za darmochę. Nie będę opisywał poczynań naszego "profi" powiem, że pewnie dla nowożeńców wyglądał profesjonalnie, ale ja stale się dziwiłem co ten człowiek robi. Nie pytałem, bo to nie moja sprawa, ale pewnie miał on stosowny glejt o ukończonym kursie. Natomiast Angol nie rozumiał, ani jednego słowa po polsku więc pewnie nie rozumiał również tego co mówi ksiądz. Przypuszczam, że w najlepszym przypadku był on wyznania anglikańskiego i z pewnością nie przechodził żadnych kursów o tym jak zachowywać się w kościele. A jednak świetnie dawał sobie z tym radę, mniej rzucał się w oczy od "profi". I szczerze powiem, że patrząc na niego podziwiałem go za kunszt i wyczucie.
powtorze pytanie....wybiera sie ktos na kurs w poniedzialek(19.04) do sosnowca?
w tym kursie mogą brać udział tylko mieszkańcy kurii sosnowieckiej - kościół jest wszędzie taki sam, a oni robią "państwo w państwie"...
legitymacja ważna na okres 5 lat, więc wątpie żeby zainteresowanie było duże, przypuszczam, iż większość z tego rejonu poczeka na kolejne wykłady w Katowicach.
.
Dla mnie hitem jest to:
"Po ukończeniu kursu każdy uczestnik otrzymuje legitymację, która jest ważna 5 lat (dokumenty otrzymane w latach wcześniejszych tracą ważność). Praktyka pokazuje bowiem, że co kilka lat trzeba przypominać podstawowe zasady obowiązuje w liturgii przy fotografowaniu i filmowaniu."
Całość:
http://www.diecezja.sosnowiec.pl/ind...=2333&Itemid=1
Bez komentarza.
Pozdro,
D.C.
dziś zaczął się kurs w Wawie. MASAKRA ! takie nudy przez bite 2h ! Szkoda że tylu księży z tytułami naukowymi a ani jeden nie ruszy głową i nie zorganiuzuje ciekawego kursu. Dzis 1 dzień z 3 - czułem się jak na kursie przedmałżeńskim. Jutro mają być jakieś konkrety - ale i tak przezornie zaopatrze sie w DUŻĄ kawę
/sig w budowie/
40D, Pancolar 50mm 1.8, C50 1.8 MkII, C35-105, Granit 80-200 mm , Jupiter 85/2.0 , 135mm, walizka różności
EOS 400d + BG + KIT | Canon 28-135 IS USM | Speedlite 430EX | EOS 500 + BG + Sigma 28-200
Mam prośbę do kursantów warszawskich, zapytajcie, proszę, kiedy będzie następny kurs bo na ten miesiąc wcześniej już nie było miejsc a mailem ani telefonicznie nic konkretnego nie można się dowiedzieć.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący