Strona 201 z 224 PierwszyPierwszy ... 101151191199200201202203211 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 001 do 2 010 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Domyślnie

KGR... ale to tylko w pakiecie z transferem w czasie na grudzień 2011 ;-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    ..... Artykuł też przeczytałem i nie znalazłem tam żadnego innego rozwiązania dla mnie, jak tylko czekać do grudnia (a potrzebne mi to na kwiecień).
    a ja przeczytałem coś takiego (w dodatku wyboldowane):

"Istnieje możliwość uzyskania tymczasowego zaświadczenia (ważnego do końca roku). Należy na adres Kurii przesłać prośbę o jego wydanie wraz z opinią księdza proboszcza parafii zamieszkania. Na adres zwrotny prześlemy stosowne zaświadczenie. "

Domyślnie

Nie jestem katolikiem. Nie sądzę, aby proboszcz parafii w miejscu mojego zamieszkania wydał pozytywną opinię na mój temat. Nigdy w życiu mnie nawet na oczy nie widział.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie jestem katolikiem. Nie sądzę, aby proboszcz parafii w miejscu mojego zamieszkania wydał pozytywną opinię na mój temat. Nigdy w życiu mnie nawet na oczy nie widział.
    Tym bardziej kurs może się przydać. Przed kwietniem kursów organizowanych gdzieś w Polsce jest wiele. Doświadczenie uczy, że lepiej w takiej sytuacji mieć wiedzę (i dokument) z innej diecezji, niż nie mieć nic.
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Dopiero zaczyna Awatar krzysztofT
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Szkolenie dla fotografujących i filmujących celebracje liturgiczne.

Świdnica - 17 marca (sobota). ZGŁOSZENIA TYLKO DO 09.03!

W trosce o kształtowanie właściwych postaw podczas zgromadzeń liturgicznych, realizując zalecenia zawarte we Wskazaniach Komisji Episkopatu Polski ds. liturgii i duszpasterstwa liturgicznego dotyczące filmowania i fotografowania podczas celebracji liturgii, Biuro Prasowe Świdnickiej Kurii Biskupiej organizuje kurs dotyczący filmowania i fotografowania celebracji liturgicznych.

Kurs odbędzie się w sobotę, 17 marca 2012 r., w auli Świdnickiej Kurii Biskupiej (pl. Jana Pawła II 1, Świdnica). Rozpoczęcie o godzinie 10:00. Szkolenie będzie trwało ok. 5 godzin i obejmie: omówienie instrukcji Episkopatu, zagadnienia liturgiczne oraz część praktyczną. Kurs poprowadzą: ks. dr Dominik Ostrowski – wiecerektor WSD w Świdnicy, ks. Łukasz Ziemski – rzecznik prasowy kurii, oraz fotoreporterzy: p. Dariusz Gdesz (Polskapresse, Gazeta Wrocławska) i p. Tomasz Pietrzyk (portal swidnica24).

Zgłoszenia prosimy przesyłać do 09 marca na adres: rzecznik@diecezja.swidnica.pl lub pocztą tradycyjną na adres kurii: Rzecznik Prasowy Świdnickiej Kurii Biskupiej, pl. Jana Pawła II 1, 58-100 Świdnica. W zgłoszeniu należy podać następujące dane: imię i nazwisko uczestnika kursu, adres zamieszkania oraz adres poczty elektronicznej. Nie będą potrzebne inne dane ani dokumenty. Nie potrzebne jest również zdjęcie.

Ofiara za udział w szkoleniu wynosi 100 zł (przeznaczona między innymi na koszty cateringu, identyfikatorów). Ofiarę regulujemy w dniu szkolenia. Uczestnicy szkolenia otrzymują imienny identyfikator, zaświadczenie oraz instrukcję Episkopatu. Uzyskane uprawnienia ważne są przez 5 lat.

ks. Łukasz Ziemski - rzecznik kurii
    (tel. 792-155-933

Coś już napisał Awatar nniwi
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Świdnica Szkolenie dla fotografujących i filmujących celebracje liturgiczne

witam
    może kogoś zainteresuje
    http://www.diecezja.swidnica.pl/inde...aty&Itemid=123
    pozdrawiam

Domyślnie

"Ofiara za udział w szkoleniu wynosi 100 zł" - A czemu nie opłata ? Bo rachunek trzeba by wystawić, jaki VAT z tego?!
    Ale abstrahując od tego przypadku w roku 2010 Kuria Metropolitalna w Katowicach robiła kurs/szkolenie dwudniowe - opłata co łaska za poświęcony czas, wynajem sali, prąd itd. (ludzie dawali po 20zł, 50zł ...) na zaświadczeniu nie ma daty "ważności"

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

w Katowicach od zawsze chyba robią te szkolenia za "co łaska"... my byliśmy na kursie już ładnych parę lat temu i również otrzymaliśmy "bezterminowo"...

jak czytam że gdzieś wydają pozwolenia czasowe to aż mi się włos jeży....

najlepsze w tym wszystkim jest to, że gdy nie mieliśmy zaświadczenia, to księża marudzili, że jak bez papierka... od czasu jak mamy zaświadczenie z Kurii Katowickiej to jeszcze ani razu nie musiałem wyciągać go z torby, żeby udowodnić... wnioski... do wyciągnięcia samemu
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

O wrocławiu cos wiadomo??

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez betinus Zobacz posta
    w Katowicach od zawsze chyba robią te szkolenia za "co łaska"... my byliśmy na kursie już ładnych parę lat temu i również otrzymaliśmy "bezterminowo"...

jak czytam że gdzieś wydają pozwolenia czasowe to aż mi się włos jeży....

najlepsze w tym wszystkim jest to, że gdy nie mieliśmy zaświadczenia, to księża marudzili, że jak bez papierka... od czasu jak mamy zaświadczenie z Kurii Katowickiej to jeszcze ani razu nie musiałem wyciągać go z torby, żeby udowodnić... wnioski... do wyciągnięcia samemu
    Widzą, że skończyłeś kurs, bo zachowujesz się tak, jak uczą na szkoleniu?
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Strona 201 z 224 PierwszyPierwszy ... 101151191199200201202203211 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów