Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Mieszany widok

Bywalec Awatar Nicram
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Moje mały rady jak odbyć kurs dla fotografów w Archidiecezji Wrocławskiej.

Zgłaszamy się do ks. Jerzego Rasiaka (tel. 071 327 11 18) ul. Katedralna 13 pok. 4 z zaświadczeniem z parafii o tym że jesteśmy wierzący i praktykujący (nie wiem jak jest w przypadku innowierców i ateistów), mamy własne zdjęcie do plakietki oraz kilka zdjęć "dowodowych" wykonanych podczas uroczystości kościelnych a w portfelu do opłaty za odbycie kursu co łaska 140 PLN. Wszystko trwa góra 15 minut. W razie nieobecności księdza wszystko załatwia jego sekretarka.
    jakieś D + sporo zapału

Bywalec

Domyślnie

czarna mafia :cool:
    40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EX

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaku Zobacz posta
    czarna mafia :cool:
    Jaka mafia ?? Daleki jestem od obrony "czarnych" - ale zaprezentowane powyżej podejście jest zdrowe i jak najbardziej rynkowe - skoro ty na tym zarabiasz to niech oni tez coś z tego mają - proste ;-) . Nie tracisz czasu na jakieś pogadanki, 2 czy 3 spotkania po parę godzin - tak to uiszczasz opłate pare minut i po sprawie..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec

Domyślnie

Ja mam zarabiać owszem, płacić podatki i wogóle prawie drugie tyle państwu oddawać. A oni co, nie dość, że z "co łaska" nie wykazują dochodu, to jeszcze szara strefa kwitnie, niestety jednostki rzutują na ogół...

Osobiście byłem na dwóch takich kursach i nie mam nic przeciwko że biora co łaska. Ale wiem za co, mają 4 godziny żeby się wykazać, zawsze coś z tego pozostaje, czegoś można się dowiedzieć i wogóle.....

Fotograf na ślubie musi się wykazać zdjęciami i później wie za co ma zapłacone, a tutaj czym się wykazują...
    40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EX

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nicram Zobacz posta
    Moje mały rady jak odbyć kurs dla fotografów w Archidiecezji Wrocławskiej.

Zgłaszamy się do ks. Jerzego Rasiaka (tel. 071 327 11 1 ul. Katedralna 13 pok. 4 z zaświadczeniem z parafii o tym że jesteśmy wierzący i praktykujący (nie wiem jak jest w przypadku innowierców i ateistów), mamy własne zdjęcie do plakietki oraz kilka zdjęć "dowodowych" wykonanych podczas uroczystości kościelnych a w portfelu do opłaty za odbycie kursu co łaska 140 PLN. Wszystko trwa góra 15 minut. W razie nieobecności księdza wszystko załatwia jego sekretarka.
    Skąd zdjęcia jeśli (teoretycznie) nie możemy wykonywać zdjęć w kościele bez tego kursu...?

Ale o coś innego chciałem zapytać. Czy ktoś, kto chce odbyć taki kurs musi mieć zarejestrowaną działalność? Pytam, bo koleżanka z pracy poprosiła mnie, żebym robił zdjęcia na jej ślubie...
    Ostatnio edytowane przez terminator ; 08-04-2008 o 11:22

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez terminator Zobacz posta
    Skąd zdjęcia jeśli (teoretycznie) nie możemy wykonywać zdjęć w kościele bez tego kursu...?
    alez mozesz - decyzja zalezy od ksiedza prowadzacego nabozenstwo, a nie od zaswiadczenia - ksiadz moze wiec nie wyrazic zgody na "Ciebie" nawet jesli masz zaswiadzenie i dla odmiany wyrazic zgode, nawet jesli takiego swistka nie masz - tak ta sprawe reguluja przepisy koscielne, o czym mozna wyczytac na niemalze kazdym portalu poswieconym fotografii slubnej
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Uprawnienia umieszczania postów