Strona 64 z 224 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Coś już napisał

Domyślnie

Na świeżo, po wizycie w kurii (lubelskiej): Na podaniu o przyjęcie na kurs musi być "rekomendacja" księdza proboszcza Waszej parafii, czy pastora albo popa by zaakceptowali- na prawdę nie wiem, ale ksiądz, który ma prowadzić zajęcia powiedział, że potrzebują zaświadczenia, że jestem wierząca-praktykująca..., co chyba raczej inne wyznania wyklucza...

jeesoo
    Guest

Domyślnie

djcargo : oczywiście że nie jednocześnie.

konsos : może z tego i dla księdza wynikła jakaś nauczka ...

bubblefactory
    Guest

Domyślnie

Skończyłyśmy kurs i powiem tylko tyle, że niezapomniane wrażenia ;p

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

niestety na marcowy termin kursu w Warszawie lista już jest zamknięta, tak więc postanowiłem wybrać się na kurs w moje rodzinne strony do Katowic, tak się składa, że w tym terminie będe tam służbowo, jeśli ktoś z Forumowiczów również jest chętny to proponuję jakoś się umówić, miło byłoby się spotkać na miejscu :-)
    EOS 400d + BG + KIT | Canon 28-135 IS USM | Speedlite 430EX | EOS 500 + BG + Sigma 28-200

budzikk
    Guest

Domyślnie

~Bobb, jedziesz teraz- 10, 11 marca na kurs do Katowic, również się wybieramy ze znajomymi.

Jeśli tak to mam pytanie czy wiesz jak wygląda to wszystko- zapisy, czy potrzeba jakieś zdjęcia itd. ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

budzikk
    dzwoniłem dziś do Kurii w K-cach i dowiedziałem się, że zapisy są wyłącznie w 1-szym dniu przed rozpoczęsciem kursu, zasugerowano mi, żebym był wcześniej tj. przed 16.00, ale w przeciwieństwie do Wawy nie zdarzyło się jeszcze, żeby nie było miejsc, więc ponoć mogęw być spokojny ;-)
    Acha, nie trzeba zabierać żadnych "rekomendacji" od swojego proboszcza, jedynie należy posiadać jakiś dowód tożsamości ze zdjęciem, natomiast samych zdjęć nie trzeba.
    Opłata z tego co zrozumiałem jest dowolna, ale "sugerowana" to 50 zł na cel harytatywny.
    EOS 400d + BG + KIT | Canon 28-135 IS USM | Speedlite 430EX | EOS 500 + BG + Sigma 28-200

Coś już napisał

Domyślnie

Bobb, to chyba tylko w Lublinie takie klocki: rekomendacja proboszcza, zdjęcie legitymacyjne do przyniesienia od razu na kurs i opłata w wysokości 190 PLN. Acha, i dostaje się pocztą imienne zaproszenie, które trzeba na kurs przynieść.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

AgaP, to zapraszamy do Katowic, w końcu zgodnie z informacją uzyskaną w Kurii Warszawskiej zezwolenia te mają zasięg ogólnopolski, tak więc możesz śmiało zdobyć "uprawnienia" gdziekolwiek.
    Ważne jest to co powiedział mi ksiądz na koniec - tak czy inaczej o tym czy i jak można fotografować decyduje ksiądz i jemu też się zdarzyło, że nie zgodził się na pracę fotografa, który np. kładł mu się na podłodze przed ołtarzem

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

ja dostałem mail z kurii warszawskiej. Nie ma słowa szczęść boże, ale 2 razy przypomniano o konieczności płacenia. Dodatkowo jako prezent za 10zł otrzymam książkę o której nigdy nie słyszałem. Qrczak, a można było te 10PLN na ekspozycje bez tajemnic przeznaczyć. Dziś jestem antyklerykałem

budzikk
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bobb Zobacz posta
    Opłata z tego co zrozumiałem jest dowolna, ale "sugerowana" to 50 zł na cel harytatywny.
    daj spokój... cel charytatywny- nowa bryka dla księdza, jakby to było na chore dzieci, dom dziecka etc. to jak najbardziej, ale szczytny cel może być w każdego pojęciu inny!

Do zobaczenia na kursie w takim bądź razie.

Strona 64 z 224 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów