Legnica - poza mną leci jeszcze Richie, kompletujemy forumowiczów na Legnicę![]()
Legnica - poza mną leci jeszcze Richie, kompletujemy forumowiczów na Legnicę![]()
Braliście sprzęt na te kursy ?? Było coś praktycznego ??
ps. doczytałem ostatnio z kumplem, że w dieciezji szczecińskiej kurs jest ważny 2 lata. Ciekawe co się po tych 2 latach w Kościele zmieni![]()
W Warszawie nie sprzęt fotograficzny tylko odliczona gotówka była potrzebna. Nie było żadnych "lekcji praktycznych" w kościele. Siedzisz w salce i słuchasz.
Ksiądz prowadzący uzasadniał ograniczoną ważność zaświadczeń tym, że fotograf to zwykły człowiek i może coś zapomnieć więc warto przypomnieć mu po jakimś czasie zasady obowiązujące na liturgiach.
Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.
Pewnie tacy to są najgorsi...Gubi ich rutyna, rozkręcają się w celu lepszych zdjęć próbują naginać gdzie tylko się da... a tu bach... papierek do odnowienia... I po 6 godzinach wykładu znów stają się aniołkami
Wiadomo, że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Przecież kościół dobrze wie ile zarabiają zawodowcy na ślubach i że zależy im na tej pracy i tak zapłacą za zaświadczenie... Nie zdziwiłbym się gdyby za rok takie zaświadczenie kosztowałoby 500 zł i byłoby ważne jeden rok.
Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.
http://www.diecezja.sosnowiec.pl/ind...333&Itemid=158
w sosnowcu 50zł
w kwietniu sa dwa terminy do wyboru, szczegoly w linku. Moze ktos sie wybiera?
Ostatnio edytowane przez piotrthx ; 14-03-2009 o 12:54
Ostatnio edytowane przez Zemfira ; 14-03-2009 o 19:39
Żeby nie było tak daleko...Do Legnicy mam tylko 110km. Papier na 5 lat.