w Poznaniu 20 zł.
w Poznaniu 20 zł.
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
No i się okazało, ze co innego mowią w Kurii przez telefon a co innego się okazuje w praktyce. Jak 2 x dzwoniłem do Kurii to byłem informowany, ze potrzebna jest zgoda proboszcza. Na kursie się okazało, że zgoda nie jest potrzebna, uczestnik kursu nie musi być nawet osobą wierzącą. Przepraszam wszystkich wprowadzonych w błąd - ja sobie tego nie wymyśliłem jakby co![]()
Dla zainteresowanych - najbliższy kurs w Krakowie:
http://diecezja.pl/index.php?page=kurs
Kurs fotografów i operatorów kamer
„Zawodowi fotografowie i operatorzy sprzętu audiowizualnego, którzy - okazjonalnie lub na sposób stały - zamierzają wykonywać swoje czynności podczas celebracji liturgii, są obowiązani uprzednio ukończyć specjalny kurs zorganizowany przez Diecezjalną Komisję ds. Liturgii oraz otrzymać pisemne upoważnienie miejscowej władzy diecezjalnej” (Komisja Episkopatu Polski ds. Liturgii i Duszpasterstwa Liturgicznego, Wskazania dotyczące fotografowania i filmowania w czasie celebracji liturgicznych z dnia 5 grudnia 1994 r.).
W Archidiecezji Krakowskiej kursy takie odbywają się w przypadku zgłoszenia się przynajmniej kilkunastu chętnych. Można się zgłaszać telefonicznie (012/422-59-13) lub przez pocztę elektroniczną (atszczes@cyf-kr.edu.pl).
Najbliższy planowany termin: druga połowa lutego lub początek marca.
Kurs odbywa się w sali „Kordelianum” przy ul. Św. Marka 10 w Krakowie. Są to dwa spotkania w godz. 16.00 – 19.00. Przychodząc na kurs należy przynieść ze sobą zdjęcie oraz wpłacić 120 zł (gdy w kursie uczestniczy małżeństwo lub 2 pracowników firmy opłata wynosi 100 zł. Przy większej liczbie zgłoszeń z jednej firmy - 90 zł).
Uczestnicy otrzymują legitymację ze zdjęciem.
blickwn
Ja też rozglądam się za kursem, więc można na mnie liczyć, jedyne ograniczenie to to że musi się on odbyć na jednym spotkaniu, nie chce mi się jeździć kilka razy.
Ja się piszę na Kraków![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
A czy ktoś wie kiedy taki kurs będzie w Warszawie?
A co takiego zmienia sie na tym kursie ze bedziesz musiał znowu sobie wyrobic w 2010 wizytówke; kolejne wyłudzanie pieniedzy![]()
Też piszę się na Kraków