Strona 57 z 206 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjotrekm Zobacz posta
    Witam

A czy ktoś wie jak wygląda sprawa kursów we Wrocławiu?

pozdrawiam
    Zapytaj w Kurii:
    50-328 Wrocław, ul. Katedralna 13/15
    tel. (071)322-50-81, 327-11-11; fax (071)322-82-69
    e-mail: kuria@archidiecezja.wroc.pl
    pn-pt: 800 - 1500
    so: 800 - 1300

Wracając jeszcze do warunków uczestnictwa w kursach zastanawia mnie skąd takie zróżnicowanie (ceny, konieczność dostarczenia zdjęcia), niezależnie od wszystkiego trzeba na to spojrzeć z tej strony, że cena 50-100 a nawet 250 zł zwraca się po pierwszym zleceniu, więc nie ma co narzekać :-)
    EOS 400d + BG + KIT | Canon 28-135 IS USM | Speedlite 430EX | EOS 500 + BG + Sigma 28-200

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bobb Zobacz posta
    niezależnie od wszystkiego trzeba na to spojrzeć z tej strony, że cena 50-100 a nawet 250 zł zwraca się po pierwszym zleceniu, więc nie ma co narzekać :-)
    Jest na co narzekac, bo nie znam innego kraju, gdzie takie cos jest wymagane, jak jakies zaswiadczenie, a wspominalem w innym temacie o Sycylii, gdzie nikt nie robil zadnego problemu dla fotografa, ktory mial 2 asystentow z oswietleniem, plus ja na doczepke focacy dla rodziny z Polski.
    Juz tu nie wspomne ile ichni fotograf bierze kasy, ale ta asysta juz cos mowi
    Wracajac do tematu, jesli chodzi o Warszawe, to nie ma tu nic o datku na cel charytatywny, a jeszcze cos takiego przyszlo....

"W związku z opłatą za kurs 100 PLN pragniemy poinformować, że zamówiliśmy dla każdego z Państwa książkę pt. „Fotograf i kamerzysta w czasie sprawowania liturgii”, gdzie znajdziecie przydatne pomoce w analizowaniu tego co usłyszycie na Kursie. Koszt książki wynosi 10 PLN. Dlatego pełna opłata Kursu wynosi 110PLN. Dla sprawności w organizacji proszę o przygotowanie gotowej kwoty."
    Aparat mam i ja

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

no właśnie czekam co ta książka w moje życie wniesie i obstawiam,że autor przed nazwiskiem ma ks. albo komuś książka nie schodziła to się z kurią dogadał. Jak to będzie tylko na rok to niech sobie tą książkę w...., jutro zobaczymy (się)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fahrenheit Zobacz posta
    obstawiam,że autor przed nazwiskiem ma ks. albo komuś książka nie schodziła to się z kurią dogadał.
    Po co obstawiać? Wystarczy tytuł w googla wrzucić. Autora brak, wydawnictwo Bernardinum, do kupienia w necie za 5 zł .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A tak z ciekawosci, to zdarzylo sie komus, ze mu nie pozwolono focic z powodu braku tego papierka?
    Aparat mam i ja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    A tak z ciekawosci, to zdarzylo sie komus, ze mu nie pozwolono focic z powodu braku tego papierka?
    lepiej żeby taka sytuacja nie miała miejsca , dmuchać na zimne , bo gdyby faktycznie ktoś miał okazje spierniczyć młodym tak ważny dzień w ich życiu to marny los tej osoby...
    .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale ta osoba nie bedzie przypadkiem klecha, ktory sie uparl na ten swistek? Kurcze nie dajmy sie zeswirowac, przeciez kazdy z nas raczej ma IQ wieksze od szympansa aby nie skakac po swiecznikach, chocby dlatego, ze potrafimy obslugiwac aparaty
    Szczerze powiedziawszy, to z czystej przekory odechciewa mi sie isc na ten kurs, aby spotkac sie z klecha, ktory "koniecznie" bedzie wymagal odemnie tego swistka
    Aparat mam i ja

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Pierdoły prawicie... w Bielsku-Białej z racji na dużą ilośc uczestników kurs rozbity został na dwa spotkania, jedno się odbyło, drugie pod koniec marca. Koszt 70 zł. Ksiądz wyraźnie powiedział, że pozwolenie ważne jest na terenie wszystkich diecezji katolickich i ewangelickich i prawosławnych też. Dążą do tego aby pozwolenie ważne było do końca życia - wydawane jednorazowo.... Trzeba tylko uważnie słuchać a nie przysypiać ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ludzie.... przecież my zarabiamy grubą forsę za te śluby i Wy jeszcze macie jakieś problemy z kursem który kosztuje 5% czy 10% kasy którą sie bierze za jeden ślub?
    Ostatnio edytowane przez zanussi ; 07-03-2009 o 00:44 Powód: Automerged Doublepost
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    ludzie.... przecież my zarabiamy grubą forsę za te śluby i Wy jeszcze macie jakieś problemy z kursem który kosztuje 5% czy 10% kasy którą sie bierze za jeden ślub?
    Tu nie chodzi o to kto ile zarabia, kurs moze i kosztowac 5zl, chodzi mi o to, czemu jedynie w naszym kraju akurat jest to jedynie wymagane, slyszal ktos cos o fotografie slubnym, latajacym po kosciele na golasa, albo nawet ubranym i "bezszczeszczacym" swoim zachowaniem, ubiorem, badz nie wiem czym kosciol?
    Wspomnialem juz o Sycyli, tam fotograf wzial kase za slub o jakiej wielu pewnie by marzylo... a ma zlecen od cholery i czemu tam nie musi miec kursow, swistkow, czy nie wiem czego? Co zrobisz w sytuacji, gdy np zaczynasz focic slubnie, po tych kursach, nastepne sa za rok i klecha sie uprze na taki papier?
    Aparat mam i ja

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

ja myślę, że my wiemy co robimy, ale taki ksiądz nie zawsze trafia na normalnego uporządkowanego fotografa i pewnie o to tu chodzi.... żyjemy w kraju "ustawowo" katolickim niestety i pewnych spraw na razie nie przeskoczymy...
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Strona 57 z 206 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów