Wiem wiem dlatego nic wiecej juz nie pisz ;] ,oplata to co innego i w to nie wnikam ani w jej wysokosc , ale papierek polecajacy jednoznaczny jest dla mnie z tym ze musi to byc osoba wierzaca , a to juz... ekhm no ;].
Wiem wiem dlatego nic wiecej juz nie pisz ;] ,oplata to co innego i w to nie wnikam ani w jej wysokosc , ale papierek polecajacy jednoznaczny jest dla mnie z tym ze musi to byc osoba wierzaca , a to juz... ekhm no ;].
no comment...
W Lublinie taki kurs ma się odbyć 6-7 marca.
I zapytam od razu, czy ktoś wie, jak ma ta rekomendacja od proboszcze wyglądać?? (o treść mi chodzi- albo może proboszczowie są już w tym względzie "przeszkoleni" i sami wiedzą? :wink![]()
Ostatnio edytowane przez AgaP ; 01-03-2009 o 20:02
Wiedza wiedza, musisz tylko proboszczowi powiedziec z jakiej okazji ma ja wypisac.
Would?
Nie zapomnij tylko sypnąć mu troszkę mamony.
Na świeżo, po wizycie w kurii (lubelskiej): Na podaniu o przyjęcie na kurs musi być "rekomendacja" księdza proboszcza Waszej parafii, czy pastora albo popa by zaakceptowali- na prawdę nie wiem, ale ksiądz, który ma prowadzić zajęcia powiedział, że potrzebują zaświadczenia, że jestem wierząca-praktykująca..., co chyba raczej inne wyznania wyklucza...
Skończyłyśmy kurs i powiem tylko tyle, że niezapomniane wrażenia ;p
niestety na marcowy termin kursu w Warszawie lista już jest zamknięta, tak więc postanowiłem wybrać się na kurs w moje rodzinne strony do Katowic, tak się składa, że w tym terminie będe tam służbowo, jeśli ktoś z Forumowiczów również jest chętny to proponuję jakoś się umówić, miło byłoby się spotkać na miejscu :-)
EOS 400d + BG + KIT | Canon 28-135 IS USM | Speedlite 430EX | EOS 500 + BG + Sigma 28-200
~Bobb, jedziesz teraz- 10, 11 marca na kurs do Katowic, również się wybieramy ze znajomymi.
Jeśli tak to mam pytanie czy wiesz jak wygląda to wszystko- zapisy, czy potrzeba jakieś zdjęcia itd. ?![]()
budzikk
dzwoniłem dziś do Kurii w K-cach i dowiedziałem się, że zapisy są wyłącznie w 1-szym dniu przed rozpoczęsciem kursu, zasugerowano mi, żebym był wcześniej tj. przed 16.00, ale w przeciwieństwie do Wawy nie zdarzyło się jeszcze, żeby nie było miejsc, więc ponoć mogęw być spokojny ;-)
Acha, nie trzeba zabierać żadnych "rekomendacji" od swojego proboszcza, jedynie należy posiadać jakiś dowód tożsamości ze zdjęciem, natomiast samych zdjęć nie trzeba.
Opłata z tego co zrozumiałem jest dowolna, ale "sugerowana" to 50 zł na cel harytatywny.
EOS 400d + BG + KIT | Canon 28-135 IS USM | Speedlite 430EX | EOS 500 + BG + Sigma 28-200