Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Koło marca dodzwoniłem się do Instytutu JP II i powiedzieli że kurs odbędzie się koło października, zapisała mnie pani i ok. 2 miesiące temu dzwoniła i mówiła że odbędzie się kurs chyba w sierpniu. Ja zrezygnowałem i zrobiłem kurs w marcu w Krakowie;-) Musisz próbować dzwonić koło 11.
Szczesc Boże
dzwonilem dzis do kurii sosnowieckiej (jak mnie poinformowano
tak mozna odbyc przeszkolenie i zdobyc legitymacje na slasku)
i tu zaskoczka, siostra przełożona mowi:
"prosze dzwonic w styczniu kurs bedzie organizowany w okolicach
kwietnia, koszt okolo 50zl..."
I co Wy na to ?? ma ktos jakis pomysl ?? jakiegos milego
proboszcza, ktory moglby wydac owa legitymacje szybciej ??
interesuje mnie slask lub okolice krakowa...
Pozdrawiam![]()
A ja mam canona...
W Krakowie był 2-3 września (120 zł od osoby). Kiedy będzie następny? Tego, zdaje się, ze sami jeszcze nie wiedzą. Trzeba monitorować ich stronę, tam, na miesiąc przed, zazwyczaj pojawia się konkretna wiadomość.
http://www.diecezja.pl/index.php?page=kurs
W diecezji Krakowskiej najlepiej się złościć bo oni organizują kurs jak uzbiera się odpowiednio duża grupa chętnych. Przed wakacjami to było prawie co miesiąc tak wielu było chętnych.
C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/
Dziekuje Wam bardzo za infoPokój z Wami
![]()
A ja mam canona...
jutro mam egzamin w kurii warmińskiej i zastanawiam się jakie mniej więcej padają pytania na egzaminie?
dla potomności - pytania w moim przypadku były łatwe i odnosiły się do zasad jakie musi przestrzegać fotograf, czyli nie zwracanie na siebie uwagi, nie chodzenie podczas czytania ewangelii, homilii, nie włażenie na prezbiterium no i kto ustalił te zasady, a jest nim zgromadzenie liturgiczne episkopatu polski. dobrze że były intuicyjne i życiowe pytania, bo zagadnienia liturgii ciężko było mi przyswoić w całości.