Strona 31 z 206 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddarc Zobacz posta
    Nie zawracaj sobie tym głowy. Walczę z kamera i aparatem od 2002roku i nigdy jeszcze żaden ksiądz nie wymagał zaświadczenia w Szczecinie czy okolicach
    Jdnakże dla "spokoju sumienia" lepiej takie zaświadczenie posiadać. 50-100 zł. w porównaniu z tym co zarabiasz na jednym ślubie to naprawdę niewiele. Kapłan zawsze może poprosić o okazanie takiego zaświadczenia przed mszą, a nie posiadanie takowego może przyspożyć dodatkowych problemów.
    EOS + Speedlite

Coś już napisał Awatar jarq.
    Miasto
    Kórnik/Poznań

Domyślnie

no niestety muszę przyznać, że przynajmniej w Poznaniu legitki są wymagane ... Poszedłem się ładnie przywitać do księdza na 2h przed ślubem - zapytałem czy nie ma nic przeciwko żebym sobie z boczku postał i porobił fotki - a on na to "Legitymacje proszę!" - więc mówię, że para młoda w ostatniej chwili poprosiła mnie o pomoc w uwiecznieniu ich ślubu i nie zdążyłem poprostu odbębnić kursu - odpowiedź była prosta: "To niestety nie będzie pan mógł robić zdjęć w kościele - poza owszem - do woli". Łapy mi opadły - gdyby nie to, że pani młoda udziela się na codzień w chórze kościelnym to byłoby niewąsko :/ . Ostatecznie pozwolił "w ostateczności" ale co się stracha najadłem ...

Organizują gdzieś jakieś kursy w najbliższym czasie w Wielkopolsce?? ... Trzeba dla świętego spokoju zaliczyć, zapłacić i mieć z głowy.
    "Fotografuję, żeby zobaczyć, jak to będzie wyglądać na zdjęciach" – Garry Winogrand
    flickr

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

w sumie dziwnie jest z tymi legitymacjami bo sa wazne jedynie na terenie danej archidiecezji, ale chyba honorowane w innych...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    w sumie dziwnie jest z tymi legitymacjami bo sa wazne jedynie na terenie danej archidiecezji, ale chyba honorowane w innych...
    Odbycie kursu oznacza ogólnie że znasz liturgię... a ta chyba nie zależy od diecezji?

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarq. Zobacz posta
    "To niestety nie będzie pan mógł robić zdjęć w kościele - poza owszem - do woli".
    Nosisz papierki w kieszeni? Zawsze można ściemniać, że zapomniało się, albo że coś tam itd., zawsze jest szansa (proszę nie dopowiadać tekstu z szympansem)

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Odbycie kursu oznacza ogólnie że znasz liturgię... a ta chyba nie zależy od diecezji?
    Czasami tak jak chyba Krzychu pisał, są zwyczaje w danej parafii - warto się dowiedzieć wtedy od księdza co i jak. Aczkolwiek kurs jest po to, abyś znał przebieg liturgii i tak jak pisano już nie robił zdjęć w takim momencie, w takim itd. Mi się zdarzyło, że podczas ślubu ksiądz (starszej daty) poprosił o niewykonywanie zdjęć bo nie chciał aby to odwracało uwagę od kazania - uszanowałem.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

W Rzeszowie kurs rusza 23-24 maja w Instytucie Jana Pawła II.
    http://www.instytut.rzeszow.pl/strona.aspx?id=37,4,7,1. Cena kursu mogłaby być niższa....
    Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Czy wie ktoś coś o najbliższym kursie tego typu w Katowicach?
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Tarnow zakonczony. 50 zeta, i czwartek oraz tydzien pozniej w sobote od 9-13:30.
    Nastepnym razem zapraszaja za rok.
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

Bywalec
    Miasto
    Lublin/Gorzów Wlkp.

Domyślnie

a może coś w lublinie będzie? wiecie cosik?

olahd
    Guest

Domyślnie

I ja się również dołączę do wątku. Czy ktoś wie kiedy odbędzie się kurs w Archidiecezji Gnieźnieńskiej?

Strona 31 z 206 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów