Strona 218 z 224 PierwszyPierwszy ... 118168208216217218219220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 171 do 2 180 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Kursy liturgiczne

Idź na kurs, to się dowiesz. Generalnie: to ich podwórko i mają prawo wyznaczać swoje zasady. Nie chcesz się do nich dostosować? Twój problem...

Byłam z 7 lat temu i nic to nie wniosło do mojego życia oprócz tego że mam ten papier gdzie na np. 200 ślubów chyba 2 razy się o to pytano !
    Na szczęście kurs był w Katowicach i nie ma daty przydatności do spożycia. Opłata też była dowolna a nie jak gdzie indziej po 200 !

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez iza73 Zobacz posta
    Aby robić zdjęcia zgoda księdza proboszcza ! Do czego doszło w tym kraju. A jak ktoś jest ateistą, jehowym, buddystą itd ... to co nie wolno mu fotografować w KK ?! Żenada.
    Aby robić zdjęcia jest potrzebna zgoda gospodarza, w tym przypadku księdza. Nie jestem "katotalibem", ale uważam, że choćby kultura wymaga "uzgodnienia zasad współpracy". Czasem ksiądz coś zasugeruje, czasem "zasugeruje", ale większość z nich jest normalna i rozumie, że chcemy jak najlepiej wykonać swoją pracę, jednak te mniej normalne wyjątki z naszej strony obiektywu powodują pewną ostrożność ze strony księży.
    Jeśli miałaś na myśli to zaświadczenie, o którym pisał (w cytacie) rafels3, to zwróć uwagę, że chodzi o wydanie tymczasowego potwierdzenia, że fotograf zna zasady obowiązujące podczas imprez kościelnych. Jeśli ktoś pilnie potrzebuje takiego potwierdzenia, i nie może czekać do kursu, to w jakiś sposób trzeba potwierdzić, że np. nie przyjdzie do pracy w klapkach i t-shircie (z opowieści dalszej rodziny, byli gośćmi na takiej mszy), albo nie zacznie robić zdjęć z ambony podczas kazania.
    Napisałaś, że kurs Ci nic nie dał - być może na Twoim o tym nie wspominali (albo nie zwróciłaś uwagi), ale mówią co to jest stosowny i niestosowny ubiór, mówią, czy tylko wierzący może fotografować, czasem (odpowiadając na pytania) wspominają tez o przebiegu ślubu w innych "odłamach" (w miarę wiedzy posiadanej przez prowadzących wykład).

Ciekawe, że inne wiary, kościoły nie wymagają takich zaświadczeń. Robiłam zdjęcia na wielu ślubach wielu religii ! A tak na marginesie, kto dostał pokwitowanie wpłaty za taki kurs. Ot szara strefa finansowa.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Nie jestem pewien, czy na zakończenie kursu w Katowicach nie mówili o dokumentach księgowych, robiłem dawniej niż Ty, więc już nie pamiętam.
    Znajomy robił w Krakowie KursFoto.diecezja.pl
    Specjalnie dla Ciebie cytat:
    Osoby potrzebujące faktury proszone są o przyniesienie wypisanych już danych potrzebnych do faktury

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

A jak Ty organizujesz imprezę u siebie w domu, to pozwalasz każdemu chętnemu z ulicy wejść i pstrykać zdjęcia? Ja na pewno nie! Osobiście rozumiem, że kursy są pewnym utrudnieniem, ale również rozumiem sens ich istnienia. Jak się czasem patrzy, co ludzie z aparatami wyrabiają w kościołach, to nawet dziwię się, że księża są tak pobłażliwi...
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

A tak na marginesie, kto dostał pokwitowanie wpłaty za taki kurs. Ot szara strefa finansowa.
    Bezproblemowo wystawiali fakturę lub kwit KP w zależności od życzenia, a kwity bezterminowe.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    A jak Ty organizujesz imprezę u siebie w domu, to pozwalasz każdemu chętnemu z ulicy wejść i pstrykać zdjęcia? Ja na pewno nie! Osobiście rozumiem, że kursy są pewnym utrudnieniem, ale również rozumiem sens ich istnienia. Jak się czasem patrzy, co ludzie z aparatami wyrabiają w kościołach, to nawet dziwię się, że księża są tak pobłażliwi...
    Na imprezie u siebie w domu jesteś u siebie, zapłaciłeś/zapracowałeś za mieszkanie więc wara obcemu. Kościół to nie prywatne podwórko, zapłacił za to każdy kto płaci podatki i każdy powinien bez jakiegokolwiek pozwolenia robić tam zdjęcia a pobieranie za to opłaty to .... pozostawię to bez komentarza.

Początki nałogu

A tak na marginesie, kto dostał pokwitowanie wpłaty za taki kurs. Ot szara strefa finansowa.
    Nie siej fermentu... Zawsze otrzymasz stosowne dokumenty. Wystarczy zażądać takowych. Wydają je bez zająknięcia.

Kościół to nie prywatne podwórko, zapłacił za to każdy kto płaci podatki i każdy powinien bez jakiegokolwiek pozwolenia robić tam zdjęcia
    Myśląc w ten sposób, mogę wejść w dowolne miejsce utrzymywane/dotowane przez Państwo i robić, co mi się rzewnie podoba, bo przecież na to płacę...
    Ostatnio edytowane przez rafels3 ; 05-03-2016 o 23:30

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez rafels3 Zobacz posta
    Nie siej fermentu... Zawsze otrzymasz stosowne dokumenty. Wystarczy zażądać takowych. Wydają je bez zająknięcia.

Myśląc w ten sposób, mogę wejść w dowolne miejsce utrzymywane/dotowane przez Państwo i robić, co mi się rzewnie podoba, bo przecież na to płacę...
    A nie możesz ?

Strona 218 z 224 PierwszyPierwszy ... 118168208216217218219220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów