dzięki dolomity! Chyba muszę lepiej opanować szukanie![]()
dzięki dolomity! Chyba muszę lepiej opanować szukanie![]()
Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson
Piszecie że jeśli ktoś nie jest katolikiem to ten kurs jeszcze bardziej może mu się przydać bo pozna dokładnie cały przebieg uroczystości. Ja tez tak myślałem, więc wysłałem zapytanie do Archidiecezji Lubelskiej. Mam już kilka ślubów w kościele za sobą, chciałem jednak uzyskać to pozwolenie, żeby wszystko było jak należy. Odpowiedź była taka, że kurs jest kierowany do wyłącznie do katolików. Gdzie sens i logika takich kursów w takim razie?Następny ślub mam w czerwcu, Co byście odpowiedzieli księdzu w na moim miejscu na pytanie o zaświadczenie?
Ostatnio edytowane przez Stach84 ; 15-04-2012 o 11:00
D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC
A mnie (podejrzewam, że nie tylko mnie) nikt nie pytał jakiego jestem wyznania.
Nie jest istotne jakiego Ty jesteś wyznania, tylko w jakiej świątyni będziesz robić zdjęcia. Przecież do meczetu nie wleziesz z buciorami pomimo, że Twoje wyznanie Ci na to pozwala.
IMHO niepotrzebnie zadawałeś takie pytanie bo w tym przypadku najmniej istotne są Twoje preferencje.
U mnie trzeba było przynieść zaświadczenie od księdza, że należę do tej parafii... No i oczywiście ksiądz chciał "co łaska"...
Witam. Chciałabym się dowiedzieć czy w najbliższym czasie odbędzie się ten kurs w Diecezji Bydgoskiej ?
Z tego co pamiętam kursy w Bydgoszczy są raz w roku. Szukaj informacji na stronie diecezji we wrześniu-październiku. Głowy nie daję, ale zdaje się, że tak właśnie jest.
Zadzwoń do diecezji i wszystko tobie powiedzą, chyba, że masz czas i możesz sprawdzać co jakiś czas newsy na głównej diecezji, powinna tam się pojawić informacja o takim kursie z 4 tygodnie wcześniej..
CO ZA LUDZIE !!!
5DII / 5D / S 14 / 24L / 50 1.4 / 24-70 L / 85 1,8