Strona 204 z 224 PierwszyPierwszy ... 104154194202203204205206214 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 031 do 2 040 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Coś już napisał Awatar skylight

Domyślnie

dzięki dolomity! Chyba muszę lepiej opanować szukanie
    Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Piszecie że jeśli ktoś nie jest katolikiem to ten kurs jeszcze bardziej może mu się przydać bo pozna dokładnie cały przebieg uroczystości. Ja tez tak myślałem, więc wysłałem zapytanie do Archidiecezji Lubelskiej. Mam już kilka ślubów w kościele za sobą, chciałem jednak uzyskać to pozwolenie, żeby wszystko było jak należy. Odpowiedź była taka, że kurs jest kierowany do wyłącznie do katolików. Gdzie sens i logika takich kursów w takim razie?Następny ślub mam w czerwcu, Co byście odpowiedzieli księdzu w na moim miejscu na pytanie o zaświadczenie?
    Ostatnio edytowane przez Stach84 ; 15-04-2012 o 11:00
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Domyślnie

A mnie (podejrzewam, że nie tylko mnie) nikt nie pytał jakiego jestem wyznania.
    Nie jest istotne jakiego Ty jesteś wyznania, tylko w jakiej świątyni będziesz robić zdjęcia. Przecież do meczetu nie wleziesz z buciorami pomimo, że Twoje wyznanie Ci na to pozwala.
    IMHO niepotrzebnie zadawałeś takie pytanie bo w tym przypadku najmniej istotne są Twoje preferencje.

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarekB Zobacz posta
    IMHO niepotrzebnie zadawałeś takie pytanie bo w tym przypadku najmniej istotne są Twoje preferencje.
    Nie mogę się z Tobą zgodzić. Pytanie zadałem dlatego, że na formularzu zgłoszeniowym ma być pieczątka z kurii i podpis proboszcza.
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stach84 Zobacz posta
    Nie mogę się z Tobą zgodzić. Pytanie zadałem dlatego, że na formularzu zgłoszeniowym ma być pieczątka z kurii i podpis proboszcza.
    Widać co diecezja to inny zwyczaj niestety.
    W Porszewicach było jedynie zgłoszenie przez internet, a w Olsztynie zostałem "odstrzelony" bo jestem z terenu innej diecezji.

Coś już napisał

Domyślnie

U mnie trzeba było przynieść zaświadczenie od księdza, że należę do tej parafii... No i oczywiście ksiądz chciał "co łaska"...

Domyślnie

Witam. Chciałabym się dowiedzieć czy w najbliższym czasie odbędzie się ten kurs w Diecezji Bydgoskiej ?

Domyślnie

Z tego co pamiętam kursy w Bydgoszczy są raz w roku. Szukaj informacji na stronie diecezji we wrześniu-październiku. Głowy nie daję, ale zdaje się, że tak właśnie jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdaH Zobacz posta
    Z tego co pamiętam kursy w Bydgoszczy są raz w roku. Szukaj informacji na stronie diecezji we wrześniu-październiku. Głowy nie daję, ale zdaje się, że tak właśnie jest.
    Dziękuje za informację. Niestety na stronie diecezji nie mogę tego znaleźć. :neutral:

Coś już napisał Awatar workinger
    Miasto
    Sierpc

Domyślnie

Zadzwoń do diecezji i wszystko tobie powiedzą, chyba, że masz czas i możesz sprawdzać co jakiś czas newsy na głównej diecezji, powinna tam się pojawić informacja o takim kursie z 4 tygodnie wcześniej..
    CO ZA LUDZIE !!!
    5DII / 5D / S 14 / 24L / 50 1.4 / 24-70 L / 85 1,8

Strona 204 z 224 PierwszyPierwszy ... 104154194202203204205206214 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów