Strona 202 z 206 PierwszyPierwszy ... 102152192200201202203204 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 011 do 2 020 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Kursy liturgiczne

Cytat Zamieszczone przez eleroo Zobacz posta
    Ciekawe kiedy pojawią się parafialni fotografowie
    Oni zawsze są, stąd w niektórych miejscach fotograf "z papierkiem" zawsze ma pod górkę i niektórzy księża szukają każdego pretekstu aby uniemożliwić lub co najmniej utrudnić pracę, jeśli fotograf nie jest "zaprzyjaźniony" z parafią (tzn. nie "wspomaga" księdza proboszcza). Młodzi na naukach nawet wprost dostają wizytówkę fotografa z komentarzem "ten Pan zawsze u nas robi" lub podobną zachętą. M.in. dlatego dobrze mieć przy sobie świadectwo z kursu i "awaryjny krawat", żeby nie dać żadnego pretekstu "czarnym panom" do zakazu pracy.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez eleroo Zobacz posta
    Ciekawe kiedy pojawią się parafialni fotografowie
    Zapraszam do mojej miejscowości jest jeden "fotograf" tolerowany przez księdza i to oczywiście osoba z pierwszej ławki w kościele, idąc dalej w przypadku komunii itd nie ma prawa nikt inny fotografować.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez marcinmarg Zobacz posta
    Zapraszam do mojej miejscowości jest jeden "fotograf" tolerowany przez księdza i to oczywiście osoba z pierwszej ławki w kościele, idąc dalej w przypadku komunii itd nie ma prawa nikt inny fotografować.
    Twarda rozmowa zainteresowanych (nie fotografa) z księdzem powinna rozwiązać problem.

Dopiero zaczyna Awatar Masaesu
    Miasto
    Kraków

Gdzie taki kurs mozna wykonac w Krakowie? Orientuje się ktos moze? Z góry dzięki

P.S. Dopiero zaczynam wykonywac fotografie slubną ( 4 sluby) a juz trafił mi się jeden ksiadz, ktory był strasznie negatywnie nastawiony, ze niemam tego papierka... ;/
    I powiedział mi abym nie kładła się czasami na ołtarzu robiąc zdjęcia xD istna paranoja ale musiałam zachowac spokój ducha xD

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez Masaesu Zobacz posta
    trafił mi się jeden ksiadz, ktory był strasznie negatywnie nastawiony, ze niemam tego papierka... ;/
    Źle na to patrzysz: był do Ciebie bardzo pozytywnie nastawiony (tym bardziej, jeśli się dowiedział o braku papierka bezpośrednio przed ślubem, spotkałem takich, którzy zabroniliby Ci "rozpraszania wiernych podczas uroczystości", a gdybyś przypadkiem robiła zdjęcia przerwaliby mszę i poprosili fotografa albo o zajęcie miejsca albo o opuszczenie kościoła), i dlatego mogłaś robić zdjęcia.
    Spotkałem takich, którzy spisywali dane "zaświadczenia" ("zezwolenia" - w różnych miejscach różnie to się nazywało), bo podobno zdarzali się "fotografowie", którzy legitymowali się sfałszowanymi papierkami. A co do zachowania, to kursy nie zostały wprowadzone przypadkiem, i te prośby też nie wzięły się z powietrza - wyobraź sobie jak musiał wyglądać ślub, na którym fotograf w trakcie mszy kładł się na ołtarzu aby mieć "wyjątkowe ujęcie".

Myślę, że google na hasło np. "kurs fotografów kościelnych Kraków" da jakieś sensowne wyniki

Początki nałogu

Już niedługo problem focenia w kościołach sam się rozwiąże
    Czarni w natarciu:
    Zakazać robienia zdjęć w kościele podczas mszy - zaproponował to papieżowi Franciszkowi prefekt Kongregacji Kultu Bożego kard. Robert Sarah. - Jeśli chcemy odzyskać prawdziwą liturgię, papież ma władzę, by przegonić fotografów sprzed ołtarza - stwierdził.
    Watykan: propozycja zakazu fotografowania liturgii - TVN24

Pełne uzależnienie

Jak dla mnie bardzo dobrze. Mniej roboty, mniej biegania, mniej stresu. Jestem za.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Ciekawy pomysł, jednak niepełny, warto byłoby go rozszerzyć o zakaz korzystania z urządzeń do rejestracji i przekazywania dźwięku oraz obrazu. Zniknęłyby transmisje radiowe i tv, co najskuteczniej zlikwidowałoby problem "gwiazdorzenia"

Bywalec Awatar mateu-sz

Przydatne nie powiem, legitymacja hmmm wiele ślubów chrztów i komuni za mną i jakos zawsze wystarczyła rozmowa z księdzem

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez mateu-sz Zobacz posta
    Przydatne nie powiem, legitymacja hmmm wiele ślubów chrztów i komuni za mną i jakos zawsze wystarczyła rozmowa z księdzem
    Jeśli jeden raz trafisz tak, że rozmowa nie wystarczy to co zrobisz? Powiesz młodym że musisz zrezygnować i aby sobie znaleźli kogoś innego?

Strona 202 z 206 PierwszyPierwszy ... 102152192200201202203204 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów