Strona 20 z 224 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Coś już napisał
    Miasto
    Żyrardów

Domyślnie

Mam info z Łowicza, że tam kursy odbywają się w każdą pierwszą środę miesiąca o godzinie 12 w siedzibie kurii. Czas trwania: około 2 godziny (z wypisaniem "legitymacji"), koszt - około 80 złotych (piszę "około", bo ksiądz, który mnie informował mówił, że tak było ostatnio, więc "raczej się nie zmieniło"). Wymagania: zdjęcie (własne oczywiście ) oraz... zaświadczenie od księdza proboszcza (również własnego). Tylko kurde nie wiem o czym to zaświadczenie, ale jak się udacie do proboszcza to on będzie wiedział
    Ostatnio edytowane przez sepq ; 09-07-2007 o 19:31
    ,

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sepq Zobacz posta
    Mam info z Łowicza
    a bliżej Bydgoszczy nie ma?

Coś już napisał
    Miasto
    Żyrardów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztygar Zobacz posta
    a bliżej Bydgoszczy nie ma?
    Pewnie ma, ale akurat z Łowiczem robiłem - że się tak wyrażę - pod siebie.
    ,

Berials
    Guest

Domyślnie

Najbliższy znany termin - 8 sierpień, Łowicz, godzina 12. Ktoś się wybiera?

Bywalec

Domyślnie

A kiedy coś odbędzie się w Katowicach lub Bielsku Białej albo okolicach?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Jak sie na samym wejsciu pojdzie do ksiedza prowadzaego msze to nie bedzie potrzebne zadne zezwolenie. Najzwazniejsze zeby pokazac plebanowi ze jest panem i wladca, w koncu to jego teren.
    A cale to zamieszanie wynika z kasy ktorej chce sie nachlapac kosciol.
    Moim zdaniem każdy kto chce robić fotki w kościele powinien przez taki kurs przejść choćby dlatego żeby zapoznać się ze zwyczajami panującymi podczas mszy i o poruszaniu się po kościele. Sam byłem świadkiem że gość (fotograf) łaził po ołtarzu jak mu się podobało i dopiero ksiądz go ustawił odpowiednio tak że przez 15 min. nie ruszał się z miejsca a już o wyciągnięciu aparatu to nawet nie myślał. Patrząc z boku na to wszystko to bardzo rozpraszał publikę i głównych aktorów.
    Ostatnio edytowane przez icik ; 03-08-2007 o 11:39 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Bywalec Awatar firley
    Miasto
    Biała Podlaska/Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Berials Zobacz posta
    Najbliższy znany termin - 8 sierpień, Łowicz, godzina 12. Ktoś się wybiera?
    aaach zgapiłem :/
    Pisze się w okolicach LBN'a i Siedlec gdyby ktoś nie miał się z kim wybrać
    Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...
    30D, 33, 50 1.8, 28-105 3.5-4.5, 70-210 4.5 [m42], 430ex

Berials
    Guest

Domyślnie

Ja w zasadzie z Lublina właśnie do Łowicza pojechałem, ponieważ w Lublinie nic o takim kursie nie wiedzieli.

Domyślnie

w Lublinie kurs byl na poczatku roku wiec w najblizszym czasie chyba nie bedzie

Coś już napisał
    Miasto
    Żyrardów

Domyślnie

A to ciekawe, że w takim dużym mieście jak Lublin nie mają chętnych. Może jest to kwestia chęci, ale ze strony kurii. Wczoraj w Łowiczu było nas czterech - zresztą kurs bardzo miły i zgodnie z tym, co napisałem, trwał niecałe dwie godziny z wypisywaniem legitymacji. Gdyby nie te legitymacje dałoby się skrócić ten czas o połowę. No ale ksiądz jak widać dotrzymuje słowa. Jakby ktoś był chętny to musi się spieszyć, bo ksiądz prowadzący bąkał coś, że niedługo zajmie się tym ktoś inny. A nie wiadomo czy ten nowy nie będzie bardziej "służbowo" podchodził do sprawy Następny kurs - przynajmniej w teorii -w pierwszą środę września (bo wszystko pewnie zależy od tego czy będzie zainteresowanie).
    ,

Domyślnie

w lublinie kurs trwal 2 dni wiec nie beda organizowac go dla kilku osob... a chetnych troche sie uzbieralo (ponad 30 osob jak dobrze pamietam)

Strona 20 z 224 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów