Strona 191 z 206 PierwszyPierwszy ... 91141181189190191192193201 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 901 do 1 910 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Kursy liturgiczne

Cytat Zamieszczone przez wojstek_s Zobacz posta
    Byłem na szkoleniu teraz w sobotę które trwało 2 godz. Legitymacja bezterminowa- plastik jak karta debet... Widać wszystko zależy od kurii.
    A gdzie wydają takie "karty", może da się wymienić na kartkę A5 wydaną w Kurii Metropolitarnej w Katowicach.

Ja odbylem tez taki kurs ... dwudniowy :] calkiem fajny nawet. Czego sie nauczylem. Kosciol nie lubi Palikota i PO, jak da sie ksiedzu w lape to wszystko mozna zalatwic oprocz tego oczywiscie kilka fajnych praktycznych rozwiazan odnosnie zdjec i video. Licencja bezterminowa.

Początki nałogu

Również odbyłem taki kurs - w Warszawie na UKSW, dwa spotkania po 3h. I szczerze polecam tym, którzy myślą o dobrym i w pełni świadomym fotografowaniu podczas Liturgii Mszy Św. To niekoniecznie są "rzeczy", których jest w stanie sie domyślić każdy rozsądny człowiek. No chyba, że jest bardzo mocno zakotwiczony w sprawy wiary. O samym fotografowaniu tak naprawdę było niewiele - więcej o właściwym zachowaniu się, przeżywaniu, rozumieniu w czym się uczestniczy, dawaniu przykładu innym a jednocześnie nie zwracaniu na siebie uwagi. Warto.
    5D I + Sigma 35mm + Canon 100mm

Coś już napisał Awatar malwes
    Miasto
    okolice Warszawy

Ja też uczestniczyłam. Archidiecezja W-wska. 2 dni po 3h. Według mnie warto. Pierwszy dzień typowo teologiczny, z praktyką fotograficzną nie związany - bo nastawiony na to aby fotografom wytłumaczyć na czym polega liturgia (aby rozumieli w czym uczestniczą). Prowadzony z jednej strony "od podstaw" ale nie nachalny - każdej osobie nie wierzącej czy innej wiary niż katolicka na pewno będzie pomocny. Ja bym na przykład bardzo chciała aby istniały takie kursy nie tylko w kościele katolickim - bo można nieświadomie urazić wiele osób niewłaściwym zachowaniem w miejscu dla nich świętym jeśli nie zna się zasad, które tam panują. Może było długawo - ale dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy o słowotwórstwie, historii świąt różnego rodzaju czy też pochodzeniu i znaczeniu znaków - w tym o tym dlaczego przez pierwsze tysiąclecie mężczyźni nie nosili obrączek . Profesor z dużą dozą dystansu i kultury osobistej. Drugi dzień już na temat praktyki - głównie w konwencji czego robić nie należy. Dużo humoru. Kurs wartościowy - warto odbyć.

Cytat Zamieszczone przez malwes Zobacz posta
    .... Kurs wartościowy - warto odbyć.
    A... jakiej wartości (opłata)?

Coś już napisał Awatar malwes
    Miasto
    okolice Warszawy

Cytat Zamieszczone przez Preskaler Zobacz posta
    A... jakiej wartości (opłata)?
    200zł, niestety. Dużo wg mnie mimo wszystko. Legitymacja bezterminowa. Zalaminowana, ze zdjęciem.
    Ostatnio edytowane przez malwes ; 19-10-2013 o 21:27 Powód: uzupełnienie

Cytat Zamieszczone przez malwes Zobacz posta
    200zł, niestety.
    Rachunek dali ? Bo jaknie to ......

Dopiero zaczyna

Gdyby ktoś był z okolic Poznania to... 23 Listopad 2013

Archidiecezja Poznaska - Kurs dla fotografw i operatorw sprztu audiowizualnego 2013

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

wiem jak się zachować w kościele (filmuję od 20 lat), nie o tym pisałem kolego...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    wiem jak się zachować w kościele (filmuję od 20 lat), nie o tym pisałem kolego...
    A... ok 20 lat to długo, zacząłeś pewnie na tasmie 8mm lub na VHS

Strona 191 z 206 PierwszyPierwszy ... 91141181189190191192193201 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów