Cytat Zamieszczone przez nilhi Zobacz posta
Spoko

Doczytałam parę stron wstecz o niejednoznacznej interpretacji tego, czy jest podczas Mszy moment w którym nie można robić zdjęć. Niby nie powinno być niejasności, bo w wytycznych nic o tym nie ma (a przynajmniej nie było 6 lat temu, gdy robiłam kurs), ale akurat sama doświadczyłam sprzecznych interpretacji na wysokim szczeblu.
w Bielsku - Białej, gdzie robiłam kurs, wykładał ks. dr Piotr Greger, jeden z wybitniejszych polskich liturgistów.
On twierdził, że NIE WOLNO (celowe podkreślenie) robić zdjęć czasie Przeistoczenia oraz Ewangelii.
Po przeprowadzce do Krakowa ucięłam sobie pogawędkę z ks. prof. Szczepańcem, który twierdził, że nie tylko nie ma takiego zakazu, ale nawet byłoby wskazane zrobić choć jedno zdjęcie przy Przeistoczeniu, ponieważ jest to "moment szczególnej chwały Boga"

Nie odkryję Ameryki gdy potwierdzę, że we własnym dobrze pojętym interesie po prostu trzeba się dowiedzieć, "którą szkołę" popiera dana parafia...
No tego to chyba nauczyli się od skarbówki, tam też w każdej parafii inna interpretacja.