Strona 167 z 224 PierwszyPierwszy ... 67117157165166167168169177217 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 661 do 1 670 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GLE

Domyślnie

Kurs liturgiczny dla fotografów i operatorów kamer;
    Gdynia (19 i 20 X 2010)

Ze względu na dalsze zainteresowanie Księży Proboszczów, jak również osób świeckich zajmujących się fotografowaniem i filmowaniem, Archidiecezjalna Komisja Liturgiczna organizuje kolejny specjalny kurs liturgiczny dla fotografów i operatorów kamer.

Osoby chętne do fotografowania i filmowania w kościołach na terenie Archidiecezji Gdańskiej proszone są o przybycie do kościoła p.w. Najświętszej Maryi Panny Królowej Polski (Kolegiata) przy ul. Świętojańskiej w Gdyni w dniach 19 i 20 października br. na godz. 19.30.

Prosimy przynieść ze sobą dwa zdjęcia formatu legitymacyjnego.

W marcy tego roku kurs kosztował 100zł, teraz pewnie podobnie.

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Ktoś wie kiedy będzie we Wrocławiu lub w Opolu?

Miasto
    Tuwim City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghrond Zobacz posta
    tago też się nie dowiesz. niektórzy mówią, że można zawsze, inni, że fotograf też musi 'uczestniczyć', a w rzeczywistości najgorzej przyjmnowane jest inwazyjne focenie na kazaniu
    Zapisałem się na ten łódzki kurs. Rozmawiałem z kolegą, który był na nim dwa lata temu i stwierdził, że raczej warto. Mam już za sobą doświadczenie focenia bez legitymacji i nie było ono lekkie - na szczęście odpowiednio wcześnie się zgłosiłem i ksiądz nie robił problemów, ale początkowo chciał ode mnie legitymacji. Obiecałem mu, że przy najbliższej okazji zrobię. Przy okazji - czy na ten kurs trzeba wziąć swoje zdjęcia? Na stronie nic na ten temat nie jest napisane (trzeba tylko było wysłać własne do legitymacji). Z opisu wynika, że rzecz dotyczy głównie "zachowania się przy stole", a nie tego, jak przyrządzić główną potrawę.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Będków

Domyślnie

Z tego co wiem to zdjęcia nie trzeba brać ponieważ wcześniej trzeba je wysłać przy rejestracji,żeby odebrać legitkę przy wychodzeniu z kursu.
    C6d + C5dMI + S A 35 1.4 +C50 1.8 + C85 1.8 + C 70-200 4 + Speedlite 580EXII

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Podmoczek, swoich zdjęć nie musisz brać, nikt tam tego nie ocenia. Kurs nie ma na celu nauczyć kogoś jak pstrykać sweetaśne foty ze ślubu, tylko gdzie i jak się zachować, jakie są elementy ceremonii, na co zwrócić uwagę i co gdzie można. Oczywiście co innego kurs, co innego rzeczywistość.

#
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Coś już napisał

Domyślnie Kurs w Drohiczynie

Wrażenia po kursie w Drohiczynie (Polska Centralno Wschodnia) prawie Azja
    Kurs trwa ok 2 godzin najpierw wykład na temat ogólnych zasad i powodów wprowadzenia takiego kursu taka mała geneza ,potem trochę o etykiecie i zasadach zachowania się w kościele tą część prowadzi ksiądz który chyba cały kurs organizuje następnie jest druga część w sumie podobna ale z większym naciskiem na samą liturgię i jej przebieg...Czy warto ? Z punktu widzenia uniknięcia problemów w pracy z powodu braku licencji na pewno warto z punktu widzenia zdobytej na kursie wiedzy też warto i nawet jeśli komuś się wydaje że wszytko wie to dodatkowa wiedza mu nie zaszkodzi ...
    Kurs prowadzą całkiem sympatyczni ludzie robią to konkretnie i rzeczowo i co było dla mnie zaskoczeniem niema tam nic o tym kiedy nie można robić zdjęć ale raczej jak ich nie robić i jak się nie zachowywać...Sporo jest o tym że powinniśmy czuć pewnego rodzaju wyróżnienie z racji tej pracy bo jesteśmy kimś na wzór dawnych malarzy czy kronikarzy i swoimi obrazami zapisujemy historię kościoła i jeśli robimy świetne i artystyczne obrazy to być może będą one kiedyś historycznym świadectwem jakiegoś miejsca czy przebywających tam ludzi więc dobrze gdyby to świadectwo było dobrej technicznej jakości Może inni mają odmienne zdanie na temat celowości takich kursów ale ja mam zasadę wybierania tego co najlepsze z różnych doświadczeń więc i w takim kursie widzę pozytywy ...
    Kurs w Drohiczynie
    Koszt 100zł
    Legitymacja Bezterminowo
    Zdawalność 100%
    zaświadczenie od proboszcza obowiązkowo ale tak chyba jest wszędzie
    Kurs uprawnia do filmowania raz fotografowania
    Zdjęcia w sumie jedno należy wysłać wcześniej mailem ,jest wdrukowane w legitymację

Dodam jeszcze że cały ośrodek diecezjalny mieści się w malowniczej dolinie rzeki Bug czyli plener macie gratis
    kontakt i ewentualne pytania ...
    -------------------------------------------
    Ks. dr Jarosław Rzymski
    tel. 085/655 78 08 wew: 730
    085/655 70 01; Centrex: 104
    e-mail: jrzymski@drohiczyn.opoka.org.pl
    -------------------------------------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rasta Zobacz posta
    Osoby chętne do fotografowania i filmowania w kościołach na terenie Archidiecezji Gdańskiej proszone są o przybycie do kościoła p.w. Najświętszej Maryi Panny Królowej Polski (Kolegiata) przy ul. Świętojańskiej w Gdyni w dniach 19 i 20 października br. na godz. 19.30.
    Rozumiem, że trzeba być na obu terminach? Ja chyba dam jakoś radę, gorzej kolega, który musi dojechać.

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wiadomo coś o Poznaniu ?

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankl Zobacz posta
    Rozumiem, że trzeba być na obu terminach? Ja chyba dam jakoś radę, gorzej kolega, który musi dojechać.
    Teoretycznie pierwszego dnia jest wprowadzenie i rozdanie kart-wnioskow do wypelnienia. Drugiego dnia przed spotkaniem oddanie kart-wnioskow razem z dwoma zdjeciami z tego co pamietam. Jak pierwszego dnia zrobisz ksero tego wniosku, to raczej nic wielce zlego sie nie stanie, jesli na drugi dzien kolega bedzie z wypelnionym wnioskiem i zdjeciami, podpisanymi zdjeciami. Duzo osob o tym zapomnialo

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ktoś ma informacje o kursach w okolicach Torunia lub Włocławka ?

Strona 167 z 224 PierwszyPierwszy ... 67117157165166167168169177217 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów