W Gnieźnie prawdopodobnie odbędzie się 6 i 20 listopada od 10 do 13.
Kurs jest bezterminowy. Trzeba uczestniczyć na tych 2 spotkaniach. Koszt kursu uzależniony jest od liczby uczestników (ok. 50 zł.).
W Gnieźnie prawdopodobnie odbędzie się 6 i 20 listopada od 10 do 13.
Kurs jest bezterminowy. Trzeba uczestniczyć na tych 2 spotkaniach. Koszt kursu uzależniony jest od liczby uczestników (ok. 50 zł.).
Oj wejdziemy, wejdziemy... Nawet przewodnik oprowadzi.
---------------
Don_Pedro_123
---------------
Ostatnio edytowane przez comatus ; 24-09-2010 o 18:23 Powód: Automerged Doublepost
Najlepszym momentem na uzgodnienie z księdzem zasad pracy fotografa lub kamerzysty jest moment kiedy młodzi ustalają z księdzem sam ślub już na samym początku... wtedy jest to najlepsza baza do pełnego sukcesu ksiądz powinien się określić już wtedy czy licencja jest niezbędna czy można używać lampy i wiele innych szczegółów...Jest to moment pewnego rodzaju negocjacji również odnośnie ofiary za ślub ...zdecydowanie lepiej jeśli to młodzi ustalą główne szczegóły...Młodzi są dla księdza partnerem w takiej rozmowie jeżeli jasno określą że życzą sobie pamiątki z uroczystości zaślubin ksiądz nie może im tego zabronić może jedynie się określić co dopuszcza a czego nie toleruje wtedy znacznie wcześniej wiemy co nas czeka i spotkanie z księdzem przed samą ceremonia jest tylko formalnością i zazwyczaj jest to miła rozmowa której pierwszy krok zrobić powinni na samym początku młodziDlaczego ? bo rozmowa młodych kiedy dają na tak zwane zapowiedzi zawsze jest sympatyczna i przebiega w milej atmosferze i radze to wykorzystać ten fortel tyczy się to również kamerzysty ....
Orientuje się ktoś czy legitymacja wydawana w Krakowie jest ważna bezterminowo?
To wiem i nie włażę nie raz jest tak że miejsca młodych sa tak blisko ustawione że na ten krok trzeba sobie pozwolić, a jeśli chodzi o szacunek to generalnie mam ale jak w każdym środowisku znajdzie się jakaś czarna owca i ten jeden raz tak właśnie było że trafiłem na ślub udzielany przez proboszcza (wcześniej w tym kościele księża prezentowali postawę nie właź za ołtarz i mi na głowę bo znali ograniczenia ich lokalu) i proboszcz uparł sie że pokaże kto tu jest szef i musiałem jakieś kosmiczne pozy na jednej nodze wyczyniać żeby chociaż troszkę z przodu młodych mieć nie wspominając że nie rozpoczął kazania dopóki i ja i kamerzysta nie wyłączyliśmy sprzętu i nie zajęliśmy miejsc w nawie bocznej tak żeby nam nie przyszło czasem do głowy jakiegoś zooma z boku użyć w czasie kazania. i dla tego tego jednego nie będę tytułował księdzem, kapłanem etc
Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie
jakies wiesci na temat kursu w okoliacach Katowic, Gliwic, Zabrza, Rudy slaskiej itp ?
Orientuje się ktoś kiedy jakiś kurs w Poznaniu? Zazwyczaj jest coś koło końca roku z tego co pamiętam
http://www.archpoznan.pl/content/view/1410/202/Zamieszczone przez www.archpoznan.pl
Zazwyczaj jest w okolicach 10-15 grudnia, w kościele przy ul. Fredry.