Strona 118 z 206 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128168 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 171 do 1 180 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Mieszany widok

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

W Bialymstoku nie ma zbiorowych kursow - nalezy zadzwonic do Kurii, tam otrzymuje sie telefon do ksiedza odpowiedzialngeo za te sprawy. Umawiamy sie z nim na spotkanie, na ktorym ksiadz prowadzi 5-minutowy monolog pt. "co robic, czego nie robic" w trakcie liturgii, po czym zyczy powodzenia i zaprasza nastepnego dnia po odbior legitymacji - oczywiscie legitymacja do wydania po wczesniejszym uiszczeniu 100zl w kasie Kurii.

Legitymacja jest wazna na rok czasu, ale nie dluzej niz do 30 kwietnia. Przedluzenie kosztuje 50zl. Zezwolenie obowiazuje jedynie na terenie danej Diecezji.. ale nie sądze aby ksieza z innych diecezji mieli jakies obiekcje, w koncu i tak wszystko opiera na sie na zasadach ustalanych przez Episkopat ktore obowiazuja na terenie calego kraju.

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kilka dni temu odbył się taki kursik w Krakowie.
    120 zł.
    Dożywotnio (pytałem prowadzącego)!
    I nigdzie nie jest napisane, że tylko na diecezję krakowską
    Fiu fiu

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Co parafia, to obyczaj

Domyślnie

Ciekawe co będą gadac o prawie autorskim

Domyślnie

UWAGA koledzy, kto był zainteresowany kursem liturgicznym we Wrocławiu, i dzwonił do pani Irenki to informuję że odbędzie się takowy 6 Marca 2010 o godz. 10.00 w Kurii Dolnośląskiej w Ośrodku Audio-Wizulanym. Będzie jednodniowy opłata bez zmian 165 zł, kto zainteresowany dzownić do pani nr tel. 713271118 i potwierdzać przybycie.
    Canon FF i słoików kilka

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mk307 Zobacz posta
    UWAGA koledzy, kto był zainteresowany kursem liturgicznym we Wrocławiu, i dzwonił do pani Irenki to informuję że odbędzie się takowy 6 Marca 2010 o godz. 10.00 w Kurii Dolnośląskiej w Ośrodku Audio-Wizulanym. Będzie jednodniowy opłata bez zmian 165 zł, kto zainteresowany dzownić do pani nr tel. 713271118 i potwierdzać przybycie.
    Z tego co się jeszcze dowiedziałem dodam, że najlepiej by było jakby chętni zgłosili się najpóźniej w przyszłym tygodniu we wskazane miejsce przynosząc ze sobą:
    - zaświadczenie z parafii, że jest się praktykującym katolikiem []
    - jedno zdjęcie legitymacyjne
    - zaliczkę 50zł
    - oraz jeśli to możliwe 2-3 zdjęcia [~10x15] wykonane podczas jakiejś uroczystości w kościele, które to zostaną dołączone do "ich" dokumentów.

*Powtarzam to co usłyszałem dzwoniąc pod podany nr tel.

Miasto
    Kaszuby

Domyślnie

Kurs w Gyni odbédzie sie 1i 2 marca w kosciele Najświętszej Maryi Panny
    Królowej Polski
    przy ul. Świętojańskiej. Trzeba zabrac dwa zdjęcia paszportowe. Rozpoczecie kursu o godz. 19:30. Zadne zaświadczenia chyba nie potrzebne, bo pani z kuri nic mi o tym nie wspomniala. Wszelkie pytania: proszę kierować do księdza E. Skalskiego, który będzie
    prowadził kurs (e-mail: krolgdy@diecezja.gda.pl) (ksiadz na maile nie odpowiada)

Domyślnie

Wie Ktoś może na temat kursów liturgicznych dla fotografów w Wawce?
    Sprawdzałem stronę Kurii, ale nie znalazłem odpowiedniego tematu, a ostatnią przegapiłem...

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

W marcu albo kwietniu zapisy mają ruszyć.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Domyślnie

Czy wrocławski kurs daje bezterminową zgodę na fotografowanie? Co organizatorzy twierdzą o honorowaniu papierka w innych częściach kraju? Kursu w Gnieźnie chyba nie doczekam się zbyt szybko, więc z chęcią skorzystałbym z tutejszego.

Edit:
    Informacja od Kurii Metropolitarnej w Gnieźnie: kurs organizowany jest raz w roku, w listopadzie.
    Ostatnio edytowane przez simon83 ; 20-02-2010 o 13:32
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Strona 118 z 206 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128168 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów