Pokaż wyniki od 1 do 10 z 108

Wątek: UWAGA oszuści na Allegro.

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

(każdy ma prawo badać rynek) ani złodziejsta (niczego nie ukradł, raczej to jemu z konta wyparowało)
    kazdy ma prawo badac rynek, zgadza sie ale nikt nie ma prawa robic tego za pomoca allegro, proste jak drut, allegro nie sluzy do badan marketingowych a do realnych transakcji, w przeciwnym wypadku nawet nie chcialoby mi sie tam zagladac i licytowac bo po co skoro kupowalbym powietrze

zlodziejska to praktyka bo co mam powiedziec czlowiek ktory licytuje z zamiarem wygranej wygrywa a ktos mowi ze to byl tylko taki zart, stracil wiec czas=pieniadze, stracil tez zaufanie do allegro a wiec ono stracilo potencjalnego klienta, to tak jakbys kupil wycieczke lasminut ale nigdzie nie polecial.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    zlodziejska to praktyka bo co mam powiedziec czlowiek ktory licytuje z zamiarem wygranej wygrywa a ktos mowi ze to byl tylko taki zart, stracil wiec czas=pieniadze, stracil tez zaufanie do allegro a wiec ono stracilo potencjalnego klienta ...
    Ja także nie widzę większego sensu w stwierdzeniu iż to sprzedający "dopuścił się złodziejskiej praktyki". W tej sytuacji moim zdaniem można mówić o oszustwie (sprzedający w ewidentny sposób oszukał kupującego) lecz na pewno nie o "złodziejskich praktykach" (nikt nikogo nie okradł).

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    ... to tak jakbys kupil wycieczke lasminut ale nigdzie nie polecial.
    To akurat nie zbyt dobra analogia w zaistniałej sytuacji. Z tego co pamiętam to kupujący otrzymał wylicytowany przedmiot, nie pamiętam tylko czy był to samochód czy jego pieniężna równowartość. Tak więc kupujący otrzymał to za co zapłacił.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 12-07-2008 o 16:30
    EOS + Speedlite

Uprawnienia umieszczania postów