Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 108

Wątek: UWAGA oszuści na Allegro.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    zlodziejska to praktyka bo co mam powiedziec czlowiek ktory licytuje z zamiarem wygranej wygrywa a ktos mowi ze to byl tylko taki zart, stracil wiec czas=pieniadze, stracil tez zaufanie do allegro a wiec ono stracilo potencjalnego klienta ...
    Ja także nie widzę większego sensu w stwierdzeniu iż to sprzedający "dopuścił się złodziejskiej praktyki". W tej sytuacji moim zdaniem można mówić o oszustwie (sprzedający w ewidentny sposób oszukał kupującego) lecz na pewno nie o "złodziejskich praktykach" (nikt nikogo nie okradł).

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    ... to tak jakbys kupil wycieczke lasminut ale nigdzie nie polecial.
    To akurat nie zbyt dobra analogia w zaistniałej sytuacji. Z tego co pamiętam to kupujący otrzymał wylicytowany przedmiot, nie pamiętam tylko czy był to samochód czy jego pieniężna równowartość. Tak więc kupujący otrzymał to za co zapłacił.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 12-07-2008 o 16:30
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Kolejny wycofujący się zdaje się: almal007 http://allegro.pl/item395969513_cano..._wawa_bcm.html

Być może oceniam pochopnie, ale wycofa.pl póki co nie działa i nie mogę sprawdzić.

Ale jutro się sprawdzi tą aukcję i się przekonamy: http://allegro.pl/item395963401_cano..._wawa_bcm.html
    Aukcja z ostatniego linku zakończyła się pomyślnie, jednak tak jak podejrzewałem: http://www.wycofa.pl/?login=almal007

Miasto
    SK

Domyślnie

Aukcja z ostatniego linku zakończyła się pomyślnie, jednak tak jak podejrzewałem: http://www.wycofa.pl/?login=almal007
    Cóż, jeżeli ktoś żałuje kilku złotych na opłacenie opcji "Cena Minimalna" to kombinuje w ten właśnie sposób, chociaż moim zdaniem czasami może wiele stracić stosując takie "triki".
    Ostatnio edytowane przez axk ; 17-07-2008 o 15:20
    EOS + Speedlite

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Cóż, jeżeli ktoś żałuje kilku złotych na opłacenie opcji "Cena Minimalna" to kombinuje w ten właśnie sposób, chociaż moim zdaniem czasami może wiele stracić stosując takie "triki".
    Zupełnie przypadkiem trafiłem na tego gościa, szukając używane 30D dla znajomego.

Miasto
    SK

Domyślnie

Zupełnie przypadkiem trafiłem na tego gościa, szukając używane 30D dla znajomego.
    A jaki ma to związek z tematem "Ceny Minimalnej"?
    EOS + Speedlite

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

A jaki ma to związek z tematem "Ceny Minimalnej"?
    Eee, yyy :wink:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z "ceną minimalną" jest inny problem niż dodatkowy koszt. Po prostu wielu zniechęca. Ja np nie biorę udziału w aukcjach z ceną minimalną, bo nie wiem czy wystawiający przypadkiem nie ustawił tej ceny powyżej mojej ceny maksymalnej, a nie licytuję od razu swojej ceny maksymalnej.

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Z "ceną minimalną" jest inny problem niż dodatkowy koszt. Po prostu wielu zniechęca. Ja np nie biorę udziału w aukcjach z ceną minimalną, bo nie wiem czy wystawiający przypadkiem nie ustawił tej ceny powyżej mojej ceny maksymalnej, a nie licytuję od razu swojej ceny maksymalnej.
    Bardzo możliwe, jednakże jest to pewne "zabezpieczenie" sprzedającego eliminujące konieczność odwoływania aukcji w ostatniej chwili z powodu "nagłego i niespodziewanego uszkodzenia sprzętu". Bardzo często, choć nie jest to regułą, po kontakcie ze sprzedającym można uzyskać informację odnoście ceny minimalnej. Swoją drogą uważam iż cena minimalna powinna być w formie widocznej a nie ukrytej. W takim przypadku potencjalny "licytant" z góry wiedział by czy podana cena jest w zasięgu jego możliwości, a tak jest to zgadywanka.
    EOS + Speedlite

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Swoją drogą uważam iż cena minimalna powinna być w formie widocznej a nie ukrytej.
    Ja tak robię - u mnie cena wywoławcza jest moją minimalną 8) .
    "Od 1zł, BCM!" to zbyt duże ryzyko chyba że towar na pewno chodliwy.

Domyślnie

A po kiego grzyba kupować u jakiegos "ktosia" na Allegro? Tu jest kilku sprawdzonych TiP-ów, brać u nich.
    wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów