1jac - nie rozumiem dlaczego powtarzasz to co jasno i wyraznie napisalem?
Przeciez napisalem wyraznie, ze to MOJA WINA, ze z pospiechu w zwiazku z wyjazdem TEN JEDEN RAZ nie sprawdzilem kontrahenta i akurat trafilem na oszusta.
I do nikogo innego oprocz siebie samego nie mam o to zalu
Nie wiem takze gdzie w mojej wypowiedzi znalazles, ze 'oskarzam wszystkich o swoja glupote'? Nic takiego w moim poscie nie zostale napisane!
Jak sam napisales - Twoj komentarz jest tutaj zbedny

Dorobek tak na allegro jak i na ebay mam nie maly (na ebay zaczynalem kiedy jeszcze nikt nie myslal o powstaniu Ebay.pl, kwoty transakcji przekraczaly wielokrotnie wartosc tej pechowej).
W opisanym przeze mnie przypadku cena nie byla 'atrakcyjna' a rozsadna, a to roznica
ZAWSZE sprawdzam dorobek kontrahenta i w miare mozliwosci jego wiarygodnosc

Nie wszyscy to oszusci, ale niestety czasami ktos z nas padnie ofiara takiej osoby i nie musi to byc - zaznaczam - od razu zakup 'wyjatkowo atrakcyjnej cenie'.

W moim poscie prosze tylko o to, by wszyscy, ktorzy mieli przykrosc pasc ofiara oszustwa niezaleznie z jakiej przyczyny nie pozostawiali szans na dalsze oszustwa poprzez zgloszenie sprawy do prokuratury.

Ja szanuje i swoj czas i pieniadze, a takze dostawcow i odbiorcow.
Bledy zdarza sie popelnic kazdemu.

Przyklad: sprzedalem ostatnio cos przez allegro.
Nabywca poprosil o wysylke Poczta, przesylka Priorytetowa.
Doplacilem roznice i wyslalem listem Priorytetowym Poleconym.
Okazalo sie, ze przesylka nie dotarla i teraz nabywca moze mnie uwazac za OSZUSTA!
Dzieki temu, ze mam dowod nadania (list polecony!), moge ten fakt udowodnic.
Wysylajac przesylke zgodnie z zyczeniem nabywcy mogl bym teraz byc posadzony o machlojki. Zrobilem inaczej i oszczedzilem nam obu niepotrzebnych scysji.
Za godzine ide na Poczte zlozyc reklamacje :/

A Ciebie prosze - przeczytaj dokladnie post, zanim kogos nazwiesz LOSIEM.

Pozdrawiam i jesli bedziesz w okolicy zapraszam na browara

PS: w razie pytan o papiery do prokuratury - piszcie na priv. W miare mozliwosci pomoge.