Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 108

Wątek: UWAGA oszuści na Allegro.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rene Zobacz posta
    Może np... hmmm... niech pomyślę... hmmmm... BRAK ALTERNATYW??
    No i ? Jeszcxe raz powtorze druga czesc pytania - jest jakis przymus ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Proponuję załóżyć własny serwis aukcyjny, utrzymywać potężne serwery i nie brać opłat

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Tak, raz zglosilem i odpowiedzieli wielkim echem...
    Po drugie ten serwis wycofa.pl, nie jest w pelni wiarygodny, nie podaje wszystkich wycofanych aukcji. Wiem, bo podalem login z ktorego w ostatnim czasie byly wycofane oferty z licytacjami i nie podal ich, wiec...

Zdrowko

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    wycofa.pl, nie jest w pelni wiarygodny, nie podaje wszystkich wycofanych aukcji. Wiem, bo podalem login z ktorego w ostatnim czasie byly wycofane oferty z licytacjami i nie podal ich, wiec...
    moze byłeś zbyt szybki :-)

Cytat Zamieszczone przez http://www.wycofa.pl
    UWAGA: Dane o zakończonych aukcjach pojawiają się na wycofa.pl po ok. 2 tygodniach.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rene Zobacz posta
    Może np... hmmm... niech pomyślę... hmmmm... BRAK ALTERNATYW??
    Ile razy już to słyszałem... Nie mam pieniędzy na program więc ukradnę. Nie ma w Polsce autostrad to po szosie jadę 150. Nie rozumiem takiego toku myślenia.

Można:
    - korzystać z ebay
    - założyć swój sklepik internetowy
    - zająć się inną działalnością
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu

Domyślnie

Trzy razy się przymierzałem do riposty, ale po zastanowieniu uznałem - szkoda mojego czasu, bo ta argumentacja jest po prostu niegodna mojej uwagi

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Allegro oferuje ciekawą atrakcję: "aukcja prywatna". Jak rozumiem jest to forma zawierania transakcji poza serwisem. Każda moja próba ( 3 razy) uzyskania "pozwolenia" na uczestnictwo w aukcji kończyła się propozycją transakcji poza Allegro. Tak wydałem łącznie ok. 11k zł, wszystko było OK ale jakieś wrażenie ryzyka pozostaje.
    Zamieszczam taką refleksję akurat w tym wątku - podkreślam sam nie zostałem oszukany w takiej transakcji.
    Ostatnio edytowane przez marfot ; 18-04-2008 o 17:38
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

1jac - Witam :, dzieki za odpowiedz
    W moim przypadku rowniez jest to odsetek (ponizej 1%), niemniej - zdarzylo sie. W calej kwocie transakcji zawartych przez serwisy aukcyjne, to nieduza wartosc, ale niesmak pozostaje (podkreslam - ten najwiekszy przypadek to moj pospiech z racji dluzszego wyjazdu)).

Coz - nigdy 100% nie ma

Allegro - jest jedna alternatywa - Ebay.
    Jakos obslugi jest moim zdaniem slabsza niz w Allegro.
    Poza tym jak wiecie - Allegro to takze firma i aby istniec musi zarabiac.
    Mnie bardziej wkurzaja osoby, ktore wygraly aukcje, a potem przez kilka-kilkanascie tygodni trzeba sie z nimi 'bujac' aby w koncu sie dowiedziec, ze nie zaplaca :/
    Wycofujacy aukcje przed czasem - tepic! Zglaszac do Allegro i dzwonic do nich! Uswiadamiac, ze jesli beda mieli tak kiepska obsluge (zero reakcji), to traca tylko klientow (z ktorych zyja!)
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

"Aukcja prywatna" może ale nie musi być formą zawierania transakcji poza Allegro. Jest to bardzo wygodna forma aukcji w której uczestniczy tylko "wybrany" kupujący z którym możemy się dokładnie umówić co do sfinalizowania transakcji. "Aukcję prywatną" strosuje się także aby zaoszczędzić na prowizji np. sprzedający i kupujący umawiają się iż cena przedmiotu wystawionego na aukcji będzie wynosiła 10% jego faktycznej wartości. Kupujący wpłaca kwotę na którą umówił się ze sprzedającym a sprzedający płaci dużo mniejszą prowizję. Kupujący może kupić sprzęt taniej o tą właśnie różnicę w prowizji. Oczywiście zawsze istnieje ryzyko takiej transakcji ale to już inny temat.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 18-04-2008 o 18:57
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Dla mnie prośba o udział w "aukcji prywatnej" kończyła się taką umową "mailową" ze sprzedającym, że ja przelewam kwotę podaną w "Kup teraz" + koszty przesyłki a on po otrzymaniu pieniędzy czuje się zobowiązany do przesłania mi towaru. Allegro nic o tym nie wie. Na czym polega moja "wygoda" takiej transakcji to nie wiem. Komfort psychiczny po przelaniu pieniędzy na konto podane w mailu bez żadnych dowodów transakcji też jest taki sobie. Tak było za każdym razem z różnymi sprzedającymi. Jak sobie popatrzeć na Allegro to zakup C 10-22 na innej aukcji niż prywatna to unikat.
    Ostatnio edytowane przez marfot ; 18-04-2008 o 19:16
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów