Witam
Jestem nowy na forum a fotografią zajmuję się amatorsko, czytałem inne posty na temat tego aparatu oraz obiektywów ale nie znalazłem w nich rozwiązania dla siebie więc proszę o wyrozumiałość. Stoję przd zakupem aparatu Canon EOS 350D lecz mam problem z doborem obiektywu do niego i tu was proszę o pomoc. Większość zdjęć wykonywać będę z dużych odległości więc będę potrzebował teleobiektyw myślałem nad:Sigma 135-400mm f/4,5-5,6 APO Aspherical (zdjęcia głównie zwierząt oraz przyrody im większe przybliżenie tym lepiej) do tego potrzebowałbym jakiś obiektyw na codzień tu myślałem nad standardowym dołączanym do aparatu czy lepiej dokupić osobno oczywiście też jakiś tani w póżniejszym czasie zmienię na lepszy. Ze względu na małe rozmiary aparatu chcę wziąść odrazu grip nie wymieniam lampy ponieważ dokupię ją dopiero po jakiś 3 miesiącach od zakupu aparatu (większość zdjęć robione będzie za dnia) kwota jaką chcę przeznaczyć na aparat wynosi ok.6000zł uwzględniając zakup od tipa (nie w sklepie) w cene nie wliczyłem karty pamięci ponieważ już mam. Proszę o weryfikację tej konfiguracji oraz ewentualne jej poprawienie.
Ps. Z góry dziękuję.