Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Co do Canona 350D

Dopiero zaczyna

Domyślnie Co do Canona 350D

Witam

Jestem nowy na forum a fotografią zajmuję się amatorsko, czytałem inne posty na temat tego aparatu oraz obiektywów ale nie znalazłem w nich rozwiązania dla siebie więc proszę o wyrozumiałość. Stoję przd zakupem aparatu Canon EOS 350D lecz mam problem z doborem obiektywu do niego i tu was proszę o pomoc. Większość zdjęć wykonywać będę z dużych odległości więc będę potrzebował teleobiektyw myślałem nad:Sigma 135-400mm f/4,5-5,6 APO Aspherical (zdjęcia głównie zwierząt oraz przyrody im większe przybliżenie tym lepiej) do tego potrzebowałbym jakiś obiektyw na codzień tu myślałem nad standardowym dołączanym do aparatu czy lepiej dokupić osobno oczywiście też jakiś tani w póżniejszym czasie zmienię na lepszy. Ze względu na małe rozmiary aparatu chcę wziąść odrazu grip nie wymieniam lampy ponieważ dokupię ją dopiero po jakiś 3 miesiącach od zakupu aparatu (większość zdjęć robione będzie za dnia) kwota jaką chcę przeznaczyć na aparat wynosi ok.6000zł uwzględniając zakup od tipa (nie w sklepie) w cene nie wliczyłem karty pamięci ponieważ już mam. Proszę o weryfikację tej konfiguracji oraz ewentualne jej poprawienie.

Ps. Z góry dziękuję.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Sigma dobra jest Body dobre... Kit tez niezly. No chyba ze Ci wystarczy na wiecej, wtedy takie 18-125 by Ci niezle wypelnilo zakres Tez sigma
    ...

pestka
    Guest

Domyślnie

wlasnie kupilam cannona 350D z obiektywem 17-55, dluzszy czas uzywalam 28-80 i naprawde widze roznice, szczegolnie przy zdjeciach portretowych. jesli chodzi o wmontowana lampe, to jest nawet niezla, testowalam ja w prawie ciemnym pomieszczeniu i po zrobieniu przez nia pomiaru swiatla, dosyc dobrze sobie z tym poradzila. ogolnie jestem z niego zadowolona :grin:

Miasto
    USA

Domyślnie

Kit w porownaniu do wiekszosci tych analogowych duzo lepiej wypada... Plus sigmy to ogniskowa, niewiele wiekszy rozmiar i nadal w miare przyzwoita cena. A potem mozna zmieniac...
    ...

wyrozumialy
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Kit w porownaniu do wiekszosci tych analogowych duzo lepiej wypada... Plus sigmy to ogniskowa, niewiele wiekszy rozmiar i nadal w miare przyzwoita cena. A potem mozna zmieniac...

Witam
    Czy ma ktos moze instukcje polska do 350D?
    ..a moze jakis pomysl na zdobycie papierkowej ?

Miasto
    USA

Domyślnie

Widzisz... Poszukal bys na forum i bys znalazl (i juz pewnie sciagnal) a tak musiales czekac az sie ktos zlituje
    http://canon-board.info/showthread.php?t=3065
    Papierkowa najszybciej na drukarce
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 17-05-2005 o 21:56
    ...

wyrozumialy
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Widzisz... Poszukal bys na forum i bys znalazl (i juz pewnie sciagnal) a tak musiales czekac az sie ktos zlituje
    http://canon-board.info/showthread.php?t=3065
    Papierkowa najszybciej na drukarce

wielkie dzieki
    za zalatwienie czarnej roboty za mnie

jestem TU pierwszy raz...duzo czytam
    wybaczcie ze nie wzialem sie za szukanie...ale napisalem...na pierwszym watku zwiazanym z tematem 350D

Miasto
    USA

Domyślnie

Witamy, witamy...
    Oczywiscie przykro nam bardzo z powodu twoich wydatkow Ale nikt nie obiecywal ze fotografia bedzie tanim hobby

Na nastepny raz juz wiesz... Inni ktorzy to przeczytaja tez
    ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi teraz sie przekonałem iż narazie zostane przy tej konfiguracji zastaje mi jeszcze jeden problem gdzie lepiej kupić u tip-a czy w sklepie zastanawiam sie ponieważ jest niewielka różnica pomiędzy sklepami a tipami, a co niekturzy naprawdę są tacy tępi że szkoda gadać :grin: . No chyba że pojade w Niedziele do stodoły może tak będzie najlepiej chociaż mam kawałek drogi do Warszawy ale Germany jeszcze dalej

Miasto
    USA

Domyślnie

Jesli masz tani sklep w okolicy to moze byc niezly wybor jesli chodzi o trefny egzemplarz i wymiany... Pozatym zwykle mozna miec juz teraz i wybrac a nie za 2 dni niewiadomo co przyjdzie

Jesli roznica jest wieksza to nawet po ewentualnym odeslaniu zwykle zostaje jeszcze na tyle sporo ze oplaci sie poczekac bo akurat bedzie torba czy pare mega wiecej karty Musisz to skalkulowac sobie...
    ...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów