Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 94

Wątek: rozwoj DSLR - "ksiega zyczen"

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    i tego brakuje w serii 1
    Nie jestem pewien czy joystick bylby wystarczajaco wygodny przy tylu polach AF do wyboru.
    W 20D jest ich tyle co mozliwych ruchow joysticka: 8 + central.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak, macie rację. W cyfrach koniecznie ISO w wizjerze (i żeby już nie zatwierdzać SET jak w 350, tylko zakręcić pokrętłem patrząc w wizjer i zostawić). Pozatym można by było na kółku dołożyć oprócz Av i Tv priorytet ISO. Co wy na to ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariuszartur
    Pozatym można by było na kółku dołożyć oprócz Av i Tv priorytet ISO. Co wy na to ?
    Przeciez masz - tryb P , ustawiasz w menu ISO a aparat pozostale parametry naswietlania sam ci dobiera

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Body to standardowo... ISO w wizjer i na wysiwetlacz, 100% klatki w dziure (chociaz wiecej usprawnien tutaj by moglo byc). Rozmiar da sie przykleic pod SET wiec moze byc. Do tego histogram z kolorami... Jeszcze jakis wyswietlacz na ktorym cos widac na sloncu... Body generalnie nie sa takie zle...

Duzo duzo jasnych i dobrych szkiel Tego nigdy dosc. EF-S tyle czasu a bida z nendza... Jesli juz jest ten crop i ef-s to niech cos do tego sie da zapiac taniego fajnego (a nie jak qrde za przeproszeniem 17-85 kitem goniony )...
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 16-05-2005 o 01:47
    ...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Z tym ISO to też mi coś takiego przyszło na myśl.. Może nie tyle tryb "priorytet ISO", ale możliwość ustawienia czegoś w rodzaju: "otwieraj przysłonę aż do f/4, a jak będzie za ciemno to zwiększ ISO", albo coś podobnego z czasem.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Z tym ISO to też mi coś takiego przyszło na myśl.. Może nie tyle tryb "priorytet ISO", ale możliwość ustawienia czegoś w rodzaju: "otwieraj przysłonę aż do f/4, a jak będzie za ciemno to zwiększ ISO", albo coś podobnego z czasem.
    hehe... a moze tryb Bv: "fotografuje te czerwone ptaszki, chyba ze te szare rozkladaja skrzydla" :-)

az mi sie przypomnieli Sami Swoi: "wymyslili te pieronskie masziny, bo sily w rekach nie majo"
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    az mi sie przypomnieli Sami Swoi: "wymyslili te pieronskie masziny, bo sily w rekach nie majo"
    Buehehehehe

Ale dobra... To kiedy piszemy petycje do Canon'a?
    ...

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Talking

A ja mam tylko jedno, małe, skromne życzenie: żeby matryca przenosiła takie kontrasty jak negatyw - i już mi nic do szczęścia nie będzie brakowało

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Przeciez masz - tryb P , ustawiasz w menu ISO a aparat pozostale parametry naswietlania sam ci dobiera
    Ale z drabinką jak w M, tylko wtedy 2 pokrętła do nastaw muszą być.

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL
    A ja mam tylko jedno, małe, skromne życzenie: żeby matryca przenosiła takie kontrasty jak negatyw - i już mi nic do szczęścia nie będzie brakowało
    Ciekawi mnie to zyczenie... moglbys rozwinac?

Chodzi ci o pojemnosc tonalna materialu swiatloczulego (zwana rowniez zakresem pracy). Jesli tak, to rzeczywiscie zyczenie jest wyjatkowo skromne, i dla mnie mogloby zostac spelnione nawet za 15 lat... biorac pod uwage roznice miedzy zakresem 0-20EV (EOS 1v) a 1-20EV (caly cyfrowy EOS od 300D do 1DsMkII) ;-)

Sa chyba troche wazniejsze niedociagniecia od 1EV na lewym krancu histogramu ;-) A jesli dla kogos rozpietosc 20EV jest tak wazna, to zawsze moze wybrac system, ktory takowa oferuje... w koncu to tylko narzedzie ;-)

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów