Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 94

Wątek: rozwoj DSLR - "ksiega zyczen"

sv
    Guest

Domyślnie

Muflon: 2 guziki i kolko. w sumie mozna sie przyzwyczaic. w d2x tez trzeba wcisnac przycisk i obrocic kolko.

Najbardziej wkurza mnie wybor punktu af. zupelnie nie do uzytku (dlatego uzywam 1). Czy 20d ma faktycznie jakis lepszy sposob wybierania punktu af?

w nikonie jest to super rozwiazane; 11 pol ktore bez problemu moge wybierac kciukiem

sv
    Guest

Domyślnie

jest w nikosiu jeszcze jedo czego bym sobie zyczyl w canonie; mozesz predefiniowac balans bieli na podstawie 4 zdjec, ktore aparat zapisuje w pamieci wewnetrznej (nie ma potrzeby fotografowania na okraglo szarej karty np w studio. zeby jednak nie bylo za dobrze, to mimo ustawienia balansu na karte i tak przeklamuje przesuwajac kolory w strone czerwieni

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    Czy 20d ma faktycznie jakis lepszy sposob wybierania punktu af?
    Joystickiem...

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Joystickiem...
    i tego brakuje w serii 1

Dopiero zaczyna Awatar Wkryst
    Miasto
    Warszawa/Łódź

Domyślnie

A może i matryca "normalnej" wielkości ? Szlag by trafił wszystkie rozważania o cropie...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wkryst
    A może i matryca "normalnej" wielkości ? Szlag by trafił wszystkie rozważania o cropie...
    Eee, to od razu sobie zażyczmy taniej matrycy wielkości co najmniej średniego formatu i tanich lensów do tego.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wkryst
    a po cholere? crop 1.6, jesli wreszcie Canon zacznie go powaznie traktowac i rozwijac, w zupelnosci wystarcza do codziennej pracy. a skoro obiektywy moga byc mniejsze (czytaj: lzejsze i zajmujace mniej miejsca w torbie/plecaku) to ja jestem jak najbardziej za.

dlaczego mam kupowac szklo, ktore nie daje mi uczciwego szerokiego kata, a mimo to wazy grubo powyzej 0,5 kg i wymaga polara 77mm (za grubo ponad 300zl) i zawala mnostwo miejsca w plecaku - jesli moglbym miec szklo wazace prawie dwa razy mniej, zajmujace znacznie mniej miejsca, tansze, bardziej ekonomiczne, ... ???

ze tylko 6/8 Mpix, a FF pozwala na 13...? szczerze? 6Mpix mojej 10D mi spokojnie wystarcza. jeszcze sobie musze kupic szerokokatne szkielko, ktore wyciagnie mi z tych 6Mpix tyle, na ile je stac (Sigma 18-125 jakby nie patrzec, do idealow nie nalezy).

pelna klatka??? zeby plakac nad nieostrymi rogami i targac klocki o gabarycie obmyslonym pod rece trolla, nie czlowieka? przeciazajac plecy i kombinujac jak tu upchac pelen gratow plecak w zapchanym autobusie? dziekuje, postoje...

problem w tym, ze Canon jeszcze nie chce powaznie traktowac cropa 1.6 (bo chce zmusic kasiastych profesjonalistow do skoku na 1.3 albo 1.0). jak w koncu przestana ludzi zmuszac i uznaja 1.6 za normalny standard, to mozemy sie doczekac przemyslanego, rozbudowanego i przede wszystkim uzytecznego systemu. ktory 90% osob w pelni wystarczy (mnie w to wliczywszy), na razie... musza jeszcze wyprzedac nadmiary szkiel analogowych w magazynach
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 15-05-2005 o 23:16
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Wizjer

Zdecydowanie przydał by się wiekszy wizjer, niestety przy tak malym wizjerze i braku czasu trzeba liczyć na Af. Przydał by się jeszcze jakiś podgląd czułości, nawet w wizjerze, to samo na podglądzie zdjęcia w opcji gdzie jest podana ekspozycja i numer foty.... a ne tyko na miniaturce z wykresem.
    20D, 6D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomekD
    Zdecydowanie przydał by się wiekszy wizjer, niestety przy tak malym wizjerze i braku czasu trzeba liczyć na Af. Przydał by się jeszcze jakiś podgląd czułości, nawet w wizjerze, to samo na podglądzie zdjęcia w opcji gdzie jest podana ekspozycja i numer foty.... a ne tyko na miniaturce z wykresem.
    hehe... a ja od wczoraj mam celownik katowy, ktory dodatkowo zmniejsza odwzorowanie... i tam to dopiero jest zabawa, jak trzeba pracowac z manualnymi szklami... :-)
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ech... dluga lista tego co by moglo byc a nie ma...

Ale przedewszystkim zeby to qrna mialo rece i nogi. A nie co troche jakies lewe body i 1 na 5 obiektywow naprawde dobry.
    ...

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów