Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Stabilizacja czego

Uzależniony

Domyślnie

Ja uważam że za dwa lata IS będzie nam jedynie pomagac w panningu, a czas migawki zastanie narzędziem "plastycznym". Na kółku dojdzie nam znaczek ATv i po ustawieniu parametrów, aparat automatycznie dopasuje ISO.
    Narazie to sincefiction, ale patrząc na osiągi Nikona, już nie długo możemy spodziewać się noktowizji w EOSach

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riccardo Zobacz posta
    poniewaz jestem z branzy, niestety musze to potwierdzic. Przecietny konsument malo zna sie na towarze ktory chce kupic. Typowe powiedzenie reklamowcow - dajcie mi produkt a ja stworze zapotrzebowanie - niestety jest prawdziwe. Ludzie lubia kolorowe obrazki (vivid) i marketingowy belkot z ktorego nic nie rozumieja, ale kupuja - bo tak powiedzieli w TV. Do tego muzyka podkreslajaca nastroj... i konsument jest nasz. Ale Ci ludzie nie zagladaja na fora takie jak te. A mimo wszystko sa w wiekszosci i oni napedzaja koniunkture... Smutne to jest, ale mozemy sie cieszyc, ze jestesmy swiadomymi konsumentami. Do takich jest trudniej trafic i reklamy musza byc bardziej wyrafinowane. Ale tez ulegamy ich wplywom.
    Co do przekazow podprogowych - sa zakazane, a ich skutecznosc nie do konca jest potwierdzona naukowo, wiec ich sie nie stosuje. Sa inne chwyty
    W sumie dzięki tym ludziom, którzy się nabierają to firmy mają na rozwój także nie należy tego postrzegać wyłącznie w kategoriach negatywnych. Druga rzecz to taka, że nikt nie jest obnibusem we wszystkich branżach i myślę, że na niejeden "chłyt" marketingowy się łapiemy .

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ale akurat w reklamie Sony to prawda, a nie tylko 'chłyt małketingowy' . Sony zastosowało jeszcze ciekawszą technologię na łapanie AF w trybie LiveView.
    Do tej pory były na to trzy sposoby:
    - brak AF w LiveView (1DMkIII)
    - opuszczenie lustra i złapanie AF (40D)
    - kontrastowy AF jak w kompaktach (450D)

Sony wymyśliło jakieś dodatkowe pryzmaty i drugą matrycę do AF przy pryzmacie (okolice wizjera) tak by nawet po podniesieniu lustra i puszczeniu obrazu na matrycę by mieć LiveView nadal światło padało również na matryckę od AF - czyli szybszy od wyżej wymienionych sposobów łapania AF.
    Konkretnie to drugą matryczkę do LiveView.
    Tutaj (w połowie strony) jest rysunek, który to bardzo ładnie wyjaśnia :
    http://www.dpreview.com/news/0801/08...nyalpha1st.asp
    Pomysł na prawdę fajny . AF działa w trybie LV po prostu tak samo jak normalnie (na tych samych czujnikach). Główne lustro jest cały czas opuszczone.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-04-2008 o 00:28
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    AF działa w trybie LV po prostu tak samo jak normalnie (na tych samych czujnikach).
    Co - oprócz zalet (np. szybkość działania) - ma również pewne wady:
    • potencjalne BF/FF
    • ostrzenie tylko w wybranych punktach AF

Chuck Westfall pisał m.in. o tym w marcu: http://digitaljournalist.org/issue0803/tech-tips.html
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Co - oprócz zalet (np. szybkość działania) - ma również pewne wady:
    • potencjalne BF/FF
    • ostrzenie tylko w wybranych punktach AF

Chuck Westfall pisał m.in. o tym w marcu: http://digitaljournalist.org/issue0803/tech-tips.html
    Przy okazji wyjania też dlaczego nie ma ECF w dslr-ach .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów