Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Gdzie najtaniej CompactFlash Ext III 8gb ?

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

no i podsyciliście moją wątpliwość...

spuszczać się na SanDiska, czy zaryzykować PQI ? Nie potrzebuję nie wiadomo jakich osiągów, to co oferuje PQI jest ok. Mój czytnik i tak nie poleci szybciej niż 18mb/s, a i aparat nie wykorzysta tego jak należy...

Dylemat...

Ale cena kusi..

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Widzę, że już można w zasadzie każdą markę CF zmieszać z błotem. Najpierw ludziom nie podobały się Kingstony - mam ich z 10 sztuk w różnych rozmiarach, niektóre mają pewno z 6 lat i wszystkie działają. Teraz widzę, że zaczęła się jazda po Sandiskach, których mam 6 sztuk i też o dziwo działają. Aktualnie PQI jest dobre.

A ja wszystkim narzekającym po prostu polecę nie kupowanie najtańszych podróbek firmowych kart i cieszenie się ze zdjęć zgromadzonych na oryginalnych Sandiskach, Kingstonach, etc.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nysa

Domyślnie

Mam PQI 8 Gb od jakiegoś miesiąca więc trudno mówić o trwałości, jakości itp.
    Oczywiście wszystko jest w porządku. Szybkość zczytwania to ok 18 Mb/sek, więc nieźle. Dałem za nią łącznie z przesyłką jakieś 125 zł.
    Myślę że warto.
    40d z gripem, 17-55 2,8 IS, 85 1,8 70-200 4,0L IS, 300d z gripem, 18-55, 50 1.8 II, 28-135 IS USM, 420 EX

Domyślnie

również tak jak przedmówca, posiadam PQI 8GB i zero z nią problemów
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

A ja dawno temu miałem przygodę z PQI po kupnie Minolty A1 pobiegłem do sklepu gdzie polecono mi kartę tej właśnie firmy, prosto ze sklepu wybrałem się do zoo wypróbować nowe nabytki, lecz niestety do domu wróciłem bez zdjęć. Karta padła pod sam koniec wycieczki, kiedy chciałem ją dopełnić jeszcze jednym zdjęciem. Karty w sklepie nie odratowano, wymieniłem na Kingstona. A obecnie używam tylko i wyłącznie SanDisków kupowanych w wymienionym tu sklepie na Nowym Świecie.

Domyślnie

Ja używam w chwili obecnej 5 Sandisków. Wcześniej miałem Lexary. Na dniach kupię kolejną EIII 8GB. Dlaczego, bo mam do tych kart zaufanie. Dla spokoju sumienia dołożę stówę do Sandiska. Kupuję je zawsze w sklepie Ram.net.pl i wiem że to oryginały. Kolega przyniósł mi do sprawdzenia kartę zakupioną na allegro. Wtedy kosztowała go 4GB ok. 360 zł. O stówę taniej jak w sklepie. Podczas próby aparat zawiesił się i pomogło tylko wyjęcie zasilania.
    Co do PQI, to mam od prawie 3 lat pendrive'a tej f-my. Sprawuje się b. dobrze.

Pozdrawiam - Jacek
    5d-rzwiowe auto, jasne okna z czerwonymi obwódkami i mocne światło ;-)

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noel Zobacz posta
    również tak jak przedmówca, posiadam PQI 8GB i zero z nią problemów
    Tez mam PQI 8Gb za 120 zl z allegro i też jestem zadowolony. Wyglada ze to dobra karta

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Uwaga, pojawiły sie nowe ExIII oznaczone 30MB/s!
    http://www.sandisk.com/Products/Item...Flash_8GB.aspx
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Pisałem o tym wyżej są np. w Agito i jednocześnie są ciut droższe od wersji 20Mb/s, ale mz jest to lepsza propozycja cenowa dla wymagającego użytkownika niż EIV...
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Akcja z tym "upem" EX III to świetny pomysł, przetestuje w sobotę jedną taką na mareczku, jeśli bedzie gut zaoszczędze troche grosza

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów