Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Gdzie najtaniej CompactFlash Ext III 8gb ?

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie Gdzie najtaniej CompactFlash Ext III 8gb ?

może być bez FV

Któryś z tipów może sprowadza ?

Będzie zapotrzebowanie na ok 4 takie karty..

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Proponuję to: CF 8G
    albo to CF 8G

ale lepiej było umieścić się w dziale KUPIĘ

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stratus Zobacz posta
    Proponuję to: CF 8G
    Też polecam Ram.net, ale raczej bezpośrednio - http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=915 - taniej, niż przez Allegro.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

allegro odpada, nie ma dobrych cen, ale ramnet wygląda obiecująco, thx bakulik

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Tylko oni mają jeszcze starą wersję 20Mb/s, obecnie wprowadzono wersję 30Mb/s i jest np. tu: http://www.agito.pl/compactflash/san...145.37706.html
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

o ile nie musisz miec mega-najszybszej karty, to proponuje po prostu PQI, ktore teraz na Allegro stoja po 100 zl.

masz pewnosc, ze kupujesz prawdziwa karte pamieci dobrej firmy (PQI to znany producent pamieci w swiecie komputerowym), z czym w przypadku Sandiska jest duzo gorzej. cena tez bez porownania lepsza a osiagi, dopoki nie mielisz na okraglo 6fps, to nie ma w ogole o czym dyskutowac.

seksapil napisu Sandisk jakos do mnie nie dociera. zwlaszcza, kiedy ma sie swiadomosc, ze nazbyt czesto jest to tylko etykietka, a w srodku wlozone jakies dretwe g..., za ktore trzeba zaplacic jak za zboze
    www albo tez flickr

Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    seksapil napisu Sandisk jakos do mnie nie dociera. zwlaszcza, kiedy ma sie swiadomosc, ze nazbyt czesto jest to tylko etykietka, a w srodku wlozone jakies dretwe g..., za ktore trzeba zaplacic jak za zboze
    Coś w tym jest
    Zawsze jest jeszcze Kingston, Lexar, które też złe nie są... PQI też ludzie polecają...
    Ostatnio edytowane przez czajna ; 02-04-2008 o 16:24
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czajna Zobacz posta
    Coś w tym jest
    Zawsze jest jeszcze Kingston, Lexar, które też złe nie są... PQI też ludzie polecają...
    z tym Kingstonem tez roznie bywa. niestety, jest wielu informatykow, ktorym wydaje sie, ze umieja fotografowac, a dla nich Kingston to cos nieskonczenie bardziej bliskiego sercu niz nawet Sandisk. a skoro jest popyt, to i jest chmara podrobek.

inna kwestia, ze Kingston tez jest drogi, bo ich szybkie karty sa nierzadko w cenie Sandiska (albo wyzszej) a te tanie, dawniej pomaranczowe Kingstony sa po prostu przerazliwie wolne.

co do Leksara to ciezka sprawa. Canon nieco olewa WA i chyba glupio by mi bylo wydawac dodatkowa kase za karte, ktora owszem jest super, ale producent mojego aparatu ma to w d... i de facto robi z tej karty produkt gorszy niz jest w rzeczywistosci

sam nie wiem. kiedys mialem zestaw 3 kart Leksara, potem 2 sztuki Kingstona, a teraz od ponad roku jade wylacznie na PQI (1, 2 i ostatnio 8 GB). nigdy mi sie nie zdarzyly jaja z powodu kart i nie mialem tez powodow do narzekania. w ciagu tych 4 lat jak robie cyframi nie stracilem zadnej klatki z winy karty pamieci
    www albo tez flickr

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    sam nie wiem. kiedys mialem zestaw 3 kart Leksara, potem 2 sztuki Kingstona, a teraz od ponad roku jade wylacznie na PQI (1, 2 i ostatnio 8 GB). nigdy mi sie nie zdarzyly jaja z powodu kart i nie mialem tez powodow do narzekania. w ciagu tych 4 lat jak robie cyframi nie stracilem zadnej klatki z winy karty pamieci
    No patrz a ja to samo mogę napisać o swoich Sandiskach. I co z tego wynika?

Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Dzięki Akustyk za takie polecenie PQI Miałem na dniach brać EIII 8GB ale skusze się na PGI x120 8GB i będe miał ponad stówke w kieszeni co mi będzie bardzo na rękę

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    No patrz a ja to samo mogę napisać o swoich Sandiskach. I co z tego wynika?
    Wynika z tego, że Sandiski są równie dobre ale 2 razy droższe

A jak wygląda na tym tle Pretec??
    Ostatnio edytowane przez czajna ; 02-04-2008 o 17:04

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów