może być bez FV
Któryś z tipów może sprowadza ?
Będzie zapotrzebowanie na ok 4 takie karty..
może być bez FV
Któryś z tipów może sprowadza ?
Będzie zapotrzebowanie na ok 4 takie karty..
Też polecam Ram.net, ale raczej bezpośrednio - http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=915 - taniej, niż przez Allegro.![]()
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
allegro odpada, nie ma dobrych cen, ale ramnet wygląda obiecująco, thx bakulik
Tylko oni mają jeszcze starą wersję 20Mb/s, obecnie wprowadzono wersję 30Mb/s i jest np. tu: http://www.agito.pl/compactflash/san...145.37706.html
30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach
o ile nie musisz miec mega-najszybszej karty, to proponuje po prostu PQI, ktore teraz na Allegro stoja po 100 zl.
masz pewnosc, ze kupujesz prawdziwa karte pamieci dobrej firmy (PQI to znany producent pamieci w swiecie komputerowym), z czym w przypadku Sandiska jest duzo gorzej. cena tez bez porownania lepsza a osiagi, dopoki nie mielisz na okraglo 6fps, to nie ma w ogole o czym dyskutowac.
seksapil napisu Sandisk jakos do mnie nie dociera. zwlaszcza, kiedy ma sie swiadomosc, ze nazbyt czesto jest to tylko etykietka, a w srodku wlozone jakies dretwe g..., za ktore trzeba zaplacic jak za zboze
z tym Kingstonem tez roznie bywa. niestety, jest wielu informatykow, ktorym wydaje sie, ze umieja fotografowac, a dla nich Kingston to cos nieskonczenie bardziej bliskiego sercu niz nawet Sandisk. a skoro jest popyt, to i jest chmara podrobek.
inna kwestia, ze Kingston tez jest drogi, bo ich szybkie karty sa nierzadko w cenie Sandiska (albo wyzszej) a te tanie, dawniej pomaranczowe Kingstony sa po prostu przerazliwie wolne.
co do Leksara to ciezka sprawa. Canon nieco olewa WA i chyba glupio by mi bylo wydawac dodatkowa kase za karte, ktora owszem jest super, ale producent mojego aparatu ma to w d... i de facto robi z tej karty produkt gorszy niz jest w rzeczywistosci
sam nie wiem. kiedys mialem zestaw 3 kart Leksara, potem 2 sztuki Kingstona, a teraz od ponad roku jade wylacznie na PQI (1, 2 i ostatnio 8 GB). nigdy mi sie nie zdarzyly jaja z powodu kart i nie mialem tez powodow do narzekania. w ciagu tych 4 lat jak robie cyframi nie stracilem zadnej klatki z winy karty pamieci
Ostatnio edytowane przez czajna ; 02-04-2008 o 17:04
30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach