Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: [Andres] O O o o O oo O

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

A ja wolę kolor, to bo radość i zabawa - B&W to raczej smutek, nostalgia, tęsknota. Poza tym te bańki mydlane powinny być kolorowe
    Ostatnio edytowane przez MariuszM ; 24-04-2008 o 09:56
    Biegam, bo lubię

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andres Zobacz posta
    Oki
    @Bicki vel Flanel prawdą jest, że znasz mnie na tyle dobrze że wiesz co mogłoby mi się podobać bądź nie jednakże co do obróbki to przy mojej znajomości PS-a dalej nie bardzo wiem jak miałbym to zrobić. Jasne że bez problemu można zrobić częściową desaturację zostawiając w kolorze bańki, tyle że to co bańki przesłaniają też zostanie w kolorze a to mi nie odpowiada i nie wiem jak to przeskoczyć, Pewnie gdybym zaczął kombinowac to wcześniej czy później bym wymyślił rozwiązanie.
    Jednakże właśnie skoro wspomniano o częściowej desaturacji w zdjęciach ślubnych to niestety jest ona najczęściej stosowana ze względu na wrażenie jakie robi na młodych parach. Staty/Niestety wiekszość młodych nie ma zielonego pojęcia na temat fotografii i tego typu zabiegi robią na nich wrażenie. Czy to jest kicz? IMHO TAK, tyle że w tym przypadku wychodzę z założenia , że fotograf jest jak prostytutka i nalezy zrobić wszystko żeby dogodzić klientom bo nie ma nic lepszego niż poczta pantoflowa i dobre polecenie, a szczęśliwy klient może wygenerować kilku kolejnych.
    Wracając do tych zdjęć prawdą jest że po pierwsze nawet nie rozważałem wersji jaką zaproponował Adso a jego interpretacja doskonale mogła by usprawiedliwiać taki zabieg, ale.... i tutaj wracamy do mojego wpisu o poczuciu kiczu i braku znajomości PSuja.
    Wydaje mi się ze od klientów też trzeba wymagać i nie można im oferować pewnych rzeczy poniżej pewnego progu. Bukieciki kolorowe na czarno szarej pannie młodej można zostawić wiejskim hurtownikom robiącym foto i film za 1000 pln. Klient to ktoś kto chce zdjęć konkretnego fotografa. Zostawmy sobie troszkę przyjemności z pracy.
    Jeśli na swojej stronie powieszę albo w portfolio umieszczę ślubne foty według sztancy i kolorowe bukieciki na B/W ludziach to przyjdą do mnie klienci, którzy właśnie tego chcą. Promując się fotami w granicach dobrego smaku przyciągamy klientów, którzy potencjalnie też ten dobry smak mają.
    Ostatnio edytowane przez josif ; 24-04-2008 o 10:27

Dopiero zaczyna Awatar Arashi
    Miasto
    Röttenbach

Domyślnie

W kolorze bardziej do mnie przemawiają, trzecie zdjęcie rewelacja - ogólnie foty super
    EOS 550D + 18-135IS signature sponsored by Slider

Jeśli skupisz się na tym co złe, zabraknie miejsca na to co dobre ...

Coś już napisał

Domyślnie

Wszystkie fotki bardzo ładne, lepsze czarno-białe -
    ale najładniejsze 2 :-)

Domyślnie

Świetne foty, zarówno w kolorze jak i b&w!!!
    Canon 20d + Sigma 70-200 f/2.8 + Tamron 17-50 f/2.8 + Canon 50 f/1,8 + ...

Domyślnie

josif masz dużo racji...

Coś już napisał

Domyślnie

2 i 4 bardzo ładne choć moze deczko przkontrastowione, choć sam nie wiem
    pozdrawiam

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Czarno-białe jednak podobają mi się bardziej
    Mają swój klimat i urok