Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Jak sprawdzić BF/FF ? Gdzie najlepiej kupić? TAMRON 17-50 2.8

Mieszany widok

virtuss
    Guest

Question Jak sprawdzić BF/FF ? Gdzie najlepiej kupić? TAMRON 17-50 2.8

Witam,

2 pytanka mam:
    Jak najlepiej sprawdzić BF/FF ? Polożyc linijke na podlodze i ustwaić ostrość na jakiś element środkowy ? Robić to z dużej odległości czy z małej?
    Jakieś rady?

i 2 pytanie:
    Chce kupić tamrona 17-50 2.8.., gdzie najlepiej to zrobić? na forum pare osób polecało jakiegoś "Cichego".., kto to? i gdzie go znajdę? Jakieś inne namiary ewentualnie?

dzięki,
    Paweł Niezgoda Fotografia ślubna kraków http://niezgoda.com.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez virtuss Zobacz posta
    Jak najlepiej sprawdzić BF/FF ? Polożyc linijke na podlodze i ustwaić ostrość na jakiś element środkowy ? Robić to z dużej odległości czy z małej?
    Jakieś rady?
    Procedura w detalach (opis dla Nikona D70, ale część procedury można wykorzystywać także w innych lustrzankach):
    http://focustestchart.com/focus21.pdf
    Ostatnio edytowane przez subleo ; 01-04-2008 o 14:56
    Zoom or not to zoom...

virtuss
    Guest

Domyślnie

Wielkie dzięki, o takie coś mi dokładnie chodziło!

A jeszcze jedno pytanie zadam:
    Jest jakiś dobry sposób, żeby sprawdzić czy obiektyw dobrze ostrzy i nie jest "mydło" ? Chodzi mi o sposób "w sklepie" bez konieczności noszenia laptopa i przegrywania zdjęć na kompa..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Chodzi mi o sposób "w sklepie" bez konieczności noszenia laptopa i przegrywania zdjęć na kompa..
    W niektórych sklepach pozwolą Ci na miejscu sprawdzić na Twojej karcie w ich komputerze
    Nawet w Krakowie jest taki sklep - fotopanorama. Ale nie wiem czy mogę ich polecić z czystym sumieniem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    w Krakowie jest taki sklep - fotopanorama. Ale nie wiem czy mogę ich polecić z czystym sumieniem...

mozesz, przetestuja Ci obiektyw na wszystkie strony, jak tylko bedziesz chcial.
    ostatnio sie przekonalem kupujac eLke... prawie 2 godziny sobie testowalem z przemilym panem, nawet zielona herbate mi zrobili.
    miod orzeszki.
    polecam

Domyślnie

Witam,
    i 2 pytanie:
    Chce kupić tamrona 17-50 2.8.., gdzie najlepiej to zrobić? na forum pare osób polecało jakiegoś "Cichego".., kto to? i gdzie go znajdę? Jakieś inne namiary ewentualnie?
    Jednego Pana juz znasz, a tu masz linka do innego sprawdzonego sprzedawcy.
    http://canon-board.info/showthread.php?p=419113

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

zawsze możesz przetestować w domu i zanim po tygodniu przyjdziesz podbić gwarancję mozesz wymienić na inną sztukę albo oddać i Ci kase zwrócą mowa o fotopanoramie

virtuss
    Guest

Domyślnie

Kupiłem w foto-cyfra w krakowie. Spokojnie moglem wszystko potestowac, i wybrac odpowiedni model (i dobrze ze testowałem, bo niektóre faktycznie miały BF albo FF). Ale trafiłem na taki który pasował do body idealnie

dzięki za pomoc

Uprawnienia umieszczania postów