Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
Całkowicie się mylisz. Body na gwarancji można kalibrować tylko i wyłącznie do ich wzorca. Jak nie wierzysz to zadzwoń i zapytaj. Po gwarancji odpłatnie możesz sobie za to kalibrować do czego tylko chcesz.
Nie chciałbym tu za bardzo polemizować, bo może jestem jakimś wyjątkiem, ale mając właśnie body na gwarancji regulowali mi je najpierw do wzorca, a po moich testach podregulowali mi do bezgwarancyjnej 50 f/1.4 udało mi się to zrobić bez większych problemów w miłej atmosferze, rozmawiając i umawiając się z technikiem na konkretny dzień regulacji od ręki. Chłopaki tam pracujący na prawdę chcieli pomóc... Co więcej, zostawiłem im cały swój sprzęt - body i 5 obiektywów, z których do 50 f/1.4 zgubiłem gwarancję - czyli zgodziłem się, że jeśli będzie z nią coś nie tak, to mi ją wyregulują odpłatnie. Na drugi dzień miałem telefon, że wszystko jest skalibrowane, ale 50tki nie ruszali, bo ostrzy w punkt. Pojechałem, odebrałem i załamka - zoom 17-55 potwony FF, a reszta, prócz innego (szerokiego) zoom'a - ostrzył w punkt, miała delikatny ff - poprosiłem za drugim razem, żeby mi cofnęli w związku z tym na body AF tak, żeby było idealnie z ta 50tką. Trochę się poprawiło, ale jeszcze pierwszy zoom miał FF a szezeroki po tej regulacji BF, więc spowrotem (3ci raz) do regulacji te 2 obiektywy i już jest OK. Więc tak jak mówię, mi się jakoś ten manewr udał... Po wszystkim znalazłem gwarancję na 50tke... Wszystko mam na razie wyregulowane bezpłatnie na gwarancji, ale nie mam pewności jak to będzie działać z innymi obiektywami ani body. Przypinałem swoją 50tkę do innego body i również ostrzy w punkt, więc może jakoś szczęśliwie mi się uda...

OK, nie chcę nikogo przekonywać, do mojego sposobu walki z BF/FF, ale jak na razie jestem z tego zadowolony - odniosłem zamierzony na razie skutek... Jak się okaże, że jest słabo, to nie omieszkam się tym z Wami podzielić ;-)