Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
...która się kiedyś skończy i będziesz płacił za kalibrowanie, a potem jeszcze kilka razy poprawiał. Powodzenia.
Mam nadzieję, że jednak sprzęt z czasem sam mi się nie rozkalibruje. Na razie mam plan taki, żeby każdy nowy obiektyw - na gwarancji - dopasować do obecnego body. Jeśli będę zmieniał body, również je kupię nowe na gwarancji i dopasuję do któregoś z obiektywów, a jeśli w tym nowym body okaże się, że jest wbudowana regulacja - to jeszcze lepiej - postaram się zrobić to samodzielnie...

Plan wydaje mi się, że jest jak najbardziej do realizacji nawet w niechlubnym serwisie na Żytniej. Ale to tylko taki mój punkt widzenia.

Oczywiście, że wolałbym robić taką kalibrację samodzielnie przy pomocy komputera. Na razie jednak jest to niemożliwe, więc zamiast biadolić drążę do skutku temat, póki mam gwarancję i korzystam z serwisu - jak na razie wydaje się że z powodzeniem.

Zobaczymy po kilku latach, czy moje podejście się sprawdzi, ale wtedy będą pewnie zupełnie inne możliwości techniczne do zastosowania w sprzęcie... :-)

Pozdrawiam!