Witam, zamierzam zakupic canon 40D i posiadam dwa obiektywy sigma 24-70 mm f3.5-5.6 i canon 75-300 mm f/4.5-5.6 Ultrasonic, i moje pytanie brzmi czy beda pasowac te obiektywy??
Dziekuje
Witam, zamierzam zakupic canon 40D i posiadam dwa obiektywy sigma 24-70 mm f3.5-5.6 i canon 75-300 mm f/4.5-5.6 Ultrasonic, i moje pytanie brzmi czy beda pasowac te obiektywy??
Dziekuje
Będą pasowały wszystkie obiektywy z bagnetem EF i EF-s. Canon to na bank EF, a Sigma - można z dużym prawdopodobieństwem przypuszczać, że również (jeśli wcześniej były używane z tym samym aparatem).
Ja wczesniej mialam canon eos 33 i uzywalam tych obiektywow, ale teraz chce przejsc na 40d albo 450d tylko, ze 40d wydaje mi sie z wyzszej polki
Jak miałaś eosa to sigmę można podpiąć. A jeśli kasa masz to 40D będzie świetnym wyborem
Chociaz caly czas sie zastanawiam nad wyborem 450d prawie taki sam
"Prawie" czasem czyni różnicę. Poczytaj o tych modelach i dopiero dokonaj wyboru. Mimo wszystko zalecałbym 40D
C-F-K - forever
Wiec tak tez zrobiedziekuje
Prawie takie same to dla mnie nie za bardzo. Ale jeśli nie ma dla ciebie zbyt dużej różnicy to myślę że lepiej jak różnice wydasz na jakieś szkło czy coś innego.
Jesli "osiagi" wydaja Ci sie podobne to nie pozostaje nic innego jak udac sie do sklepu i "pomacac" oba. Naprawde warto.
Would?