ja w swoim 40D mam 73890 zdjęć (wg. EOSinfo) i ciągle działa tak samo dobrze jak w dniu kiedy go kupiłem![]()
ja w swoim 40D mam 73890 zdjęć (wg. EOSinfo) i ciągle działa tak samo dobrze jak w dniu kiedy go kupiłem![]()
co za zamieszanie spowodowal ten eos 40d. wszedlem na ten watek bo wlasnie dzisiaj pojawil mi sie oslawiony error99 dwa razy pod rzad. restart aparatu nie zadzialal ale wyciagniecie akumulatora owszem. po bledzie wszystko hula cacy... tylko sie boje, bo gwarancja wygasa za dwa tygodnie. pech jakis czy co? dodatkowo poszperalem w necie i sie okazuje ze juz czas sie psuc... brawo canon. tak przy okazji, czy ktos moze mi powiedziec gdzie jest informacja o dokladnej liczbie klapniec migawki? wywnioskowalem ze aparat po 10tysiacach zaczyna liczyc od nowa bo miejsce ma tylko na 4 cyfry. tak wiec wg. tej logiki mam okolo 13 tys. ale czy jest gdzies dokladny zapis przebiegu?
dzieki z góry
Ostatnio edytowane przez paatryk77 ; 20-02-2010 o 23:54
Patrzysz pewnie po nr pliku prawda? Jest to miarodajne o ile masz jedną karte pamieci, przy kilku, coś tam sie już miesza. Sprawdzić możesz programem eosinfo jak kolega wyzej napisał.
dzieki, myslalem ze eosinfo to cos w body aparatu. tak, mam dwie karty i juz sie zgubilem. ale dzieki programikowi eosinfo wlasnie zorientowalem sie ze ... kliknałem blisko 50tys razy migawka w ciagu dwóch lat. sporo. tak czy owak, oczekiwalem drugie tyle.;-).
mam jednak pytanie do wszystkich ktorym przydarzyl sie error99: poniewaz od wczoraj czyli od errora nie zdarzylo sie nic niepokojacego a zdazylem napstrykac jakies 200 fot zastanawiam sie czy warto wysylac do serwisu? czy i Wam po tym bledzie aparat dzialal w miare dobrze przez jakis czas a potem padl, czy od razu wraz z komunikatem bledu padl? pytam bo gwarancje mam jeszcze przez 2 tygodnie i jesli zaniedbam to pozniej bedzie powazna sprawa. dzieki pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez paatryk77 ; 21-02-2010 o 13:06
canon 20d kupno 2005 rok - 50.000 klikniec i dziala :P a ladowal na glebie pare razy :P
woyakus - miales ten error99? i hula? to dobrze.... moj juz i tak w serwisie. zobaczymy co powiedza. tylko ze to we francji, juz sie boje... pewnie powiedza ze ok, a potem sie zepsuje.tak to tutaj jest w tej zgnilej zachodniej europie ;-).
Mnie bardzo nurtuje pewne pytanie: ile maksymalnie lat po zakończeniu produkcji danego modelu można liczyć na wymianę migawki?