Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: 30d/40d + Ef28-135

Dopiero zaczyna

Domyślnie 30d/40d + Ef28-135

Planuję w niedługim czasie uzbroić się w zestaw Canon 30D lub 40D + szkło 28-135mm. Moje pytanie tyczy się istotnych różnic w użytkowaniu pomiędzy tymi dwoma puszkami. Czy warto dopłacać 1000zł do 40D*? Czy różnice są aż tak duże? Co myślicie o takim zestawie?

Czekam na wasze sugestie i rady.

* nie piszcie o cashback, bo te 500zł i tak trzeba najpierw wywalić, a żeby to uczynić, to trzeba je wpierw niestety mieć..

pozdrawiam wszystkich

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dawid_ Zobacz posta
    Planuję w niedługim czasie uzbroić się w zestaw Canon 30D lub 40D + szkło 28-135mm. Moje pytanie tyczy się istotnych różnic w użytkowaniu pomiędzy tymi dwoma puszkami. Czy warto dopłacać 1000zł do 40D*? Czy różnice są aż tak duże? Co myślicie o takim zestawie?

Czekam na wasze sugestie i rady.
    Moje zdanie jest takie, że jeśli nie masz, to nie wydawaj. Serio, lepiej zluzować trochę z puchy i dorzucić do szkła. A na 28-135 jesteś już zdecydowany? To nie jest jakieś wybitne szkło, szczególnie boli brak szerokiego końca. Może pomysł o Tamronie 17-50/2.8 albo 17-40/4L?
    EN57D DIGITAL.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Pytam głównie o wasze subiektywne odczucia dotyczące użytkowania tych sprzętów i różnic między nimi.

Myślałem o tym szkle, gdyż nieczęsto robię szerokie kąty, więc wystarczy jak uzupełnię arsenał jakąś szeroką stalką. Będę ją zabierał za miasto i w góry. Ten Canon to będzie raczej niezły spacer-zoom za rozsądne pieniądze. W moim odczuciu sample z tego Canona mają lepsze kolory i plastykę obrazu niż z konkurencyjnych Sigm i Tamronów, choć w suchych testach wypadają one lepiej.
    Ostatnio edytowane przez dawid_ ; 31-03-2008 o 00:16

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

O, dzięki. Wszystkie trzy połączyłem. Tylko pierwszy link aktualny:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=25967

Uprawnienia umieszczania postów