Pokaż wyniki od 1 do 10 z 113

Wątek: Tani obiektyw makro

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar inferno
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Mam wrazenie ze mylisz skale odwzorowania z ogniskową.1:1 to skala odwzorowania.
    No nie wiem czy myle czy nie, ale czy skala odwzorowania, dla obiektywu canon 100mm, ktora wynosi 1:1, po podpieciu do malej matrycy canona 400d sie zmienia czy nie? Bo przyznam ze do konca nie kumam, musze to poczytac, ale na razie prosze o szybka odpowiedz od znawcy

Wiele obiektywów pozwala na manualne ustawienia z przełacznikiem w pozycji auto.Okresla to instrukcja.
    Czyli ten canon 100mm 2.8 macro nie ma takiej opcji. Zdaje sie ze ta informacja jest w nazwie obiektywu, tylko ja akurat zapomnialam tego skrotu.

Czym innym owady w naturze,czym innym srebrna bizuteria np.Na ogół wymaga wiedzy o obiektach fotografowanych i sprzecie.Sam obiektyw tu nie starczy.Pozdrawiam :-)
    Ja zamierzam focic nature: kwiatki roslinki owady itp. Chce robic bardziej artystyczne te fotki, nie dokumentalne wiec wazny jest rowniez bokeh, glebia ostr. itp. Pozdrawiam!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    różnice w obrazowaniu - baaardzo stare porównanie kilku obiektywów
    Dzieki serdeczne za linka. Wychodzi na to ze Tamron jest najlepszy optycznie. ale Canon jest lepszy mechanicznie
    Ostatnio edytowane przez inferno ; 01-04-2008 o 12:07 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów