Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Sigma 50-500 F/4-6.3 f4-6.3 EX DG HSM

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

tez jestem ciekaw.. szkoda ze swiatlo to dalej 6,3 na dlugim koncu - osobiscie wolalbym np. 5 czy nawet 5,6 kosztem OS i wiekszych wymiarow obiektywu.. za to cena na amazon.com ponizej 1000 $ :-)
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 01-04-2008 o 21:09

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    tez jestem ciekaw.. szkoda ze swiatlo to dalej 6,3 na dlugim koncu - osobiscie wolalbym np. 5 czy nawet 5,6 kosztem OS i wiekszych wymiarow obiektywu.. za to cena na amazon.com ponizej 1000 $ :-)
    Nie jestem pewien czy to by była dobra zamiana. Pół działki przysłony znów wiosny tu nie uczyni , a OS może (szczególnie przy tak długim szkle) być bardzo użyteczny. Do tego niestety życie pokazuje, że różnica w świetle w szkle o 1EV to cena minimum razy dwa . Do tego rozmiary i ciężar też rosną błyskawicznie. Zobaczymy .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-04-2008 o 23:49
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie jestem pewien czy to by była dobra zamiana. Pół działki przysłony znów wiosny tu nie uczyni , a OS może (szczególnie przy tak długim szkle) być bardzo użyteczny.
    moze to dlatego ze ja w ogole malo IS'a uzywam - wszedzie (no, w 99,9% "wszedzie " ;-) ) i tak biore ze soba statyw stad moje moze malo obiektywne opinie :smile:

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Do tego niestety życie pokazuje, że różnica w świetle w szkle o 1EV to cena minimum razy dwa . Do tego rozmiary i ciężar też rosną błyskawicznie. Zobaczymy .
    ano niestety.. w takim wypadku "jak sie nie ma co sie lubi .. " ..

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Zgodzę się tez co do jakości, ale ja robiąc zdjęcia ptaków bardzo wcześnie rano arzekam na światło 5.6 a co dopiero mówić o f/8.
    i to jest wlasnie powod dla ktorego i ja dokupilem ta stalke :smile: .. do tej pory wlasnie z czasami mialem najwieksze problemy.. teraz sigme biore np w gory (pomimo jej wagi) a stalka jest do ptakow i innej "przyrody" :smile:
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 02-04-2008 o 08:34

Uprawnienia umieszczania postów