Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Problemy z kopiowaniem z karty - transfer

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Jest SP2, na drugiej partycji probowalem rial Visty. Roznego rodzaju update'y i nic.
    Pewnie laptop nie obsluguje USB 2.0

Coz, dzieki za pomoc, mysle ze skusze sie na nowy czytnik, tym bardziej ze widzialem na ebayu 32 bitowe juz za $15-$20 + $15-$17 za przesylke. Swoja droga dziwne ze na allegro brak tego.

Pozdrawiam
    Paweł,
    Wydaje mi się,że nowy czytnik nic nie da.A druga sprawa to nie wydaje mi się aby Twoj komputer nie obsługiwał USM 2.0 .No chyba,ze jest z początku lat 90'. Troszke dla mnie to dziwne ale wydaje mi sie,że mozliwe,iż coś się system sypnął i podczas podłączania przez USB stery nie widzą użądzenia wtedy leci na standardzie.

Coś już napisał Awatar setes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JiNN Zobacz posta
    Wydaje mi się,że nowy czytnik nic nie da.A druga sprawa to nie wydaje mi się aby Twoj komputer nie obsługiwał USM 2.0 .No chyba,ze jest z początku lat 90'. Troszke dla mnie to dziwne ale wydaje mi sie,że mozliwe,iż coś się system sypnął i podczas podłączania przez USB stery nie widzą użądzenia wtedy leci na standardzie.
    Tos mnie pocieszyl ;-)
    No komputer jest jakos z przelomu 2004/2005, tez mi sie wydawalo malo prawdopodobne zeby nie obslugiwal 2.0
    Zajzalem w specyfikacje: pisza ze jest wyposazony w "3 x Hi-Speed USB - USB Typ A, 4-polig". Coz to oznacza ? USB 2.0 ?
    No tak ale chyba malo prawdopodobne zeby 2 systemy byly zwalone w tym samym zakresie :-)
    Ostatnio edytowane przez setes ; 31-03-2008 o 15:18
    40D, 17-55/2.8 IS, 85/1.8, 70-200/4 L

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jezeli podlaczysz urzadzenie i masz komunikat ze urzadzenie moze szybciej (czytnik USB) to niestety "laptop" nie ma USB 2.0 (mialem kiedys Inspirioona 8400 -albo 8200 z Nviadia w srodku - Pentuim M 1.8GHz i wiesz co - tylko USB 1.1) Moim zdaniem nie obsluguje 2.0. Podaj model/producent - zerkniemy

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Jezeli podlaczysz urzadzenie i masz komunikat ze urzadzenie moze szybciej (czytnik USB) to niestety "laptop" nie ma USB 2.0 (mialem kiedys Inspirioona 8400 -albo 8200 z Nviadia w srodku - Pentuim M 1.8GHz i wiesz co - tylko USB 1.1) Moim zdaniem nie obsluguje 2.0. Podaj model/producent - zerkniemy
    OK, bede wdzieczny :-)
    Laptop to Fujitsu-Siemens Amilo M1424

Pozdrawiam
    Paweł

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Nie rozumiem dlaczego piszecie, że skoro system zawiadamia, że urządzenie MOŻE działać szybciej to znaczy... że urządzenie NIE MOŻE działać szybciej.

Wspomniany komunikat może się pojawić kiedy na przykład USB2 jest wyłączone w BIOSie - sprawdzałeś?
    Jeśli to rzeczywiście sprawa sterowników, to nieprawda, że producent ich nie udostępnia, bo jak byk widzę sterownik chipsetu dla tego modelu:
    http://www.fujitsu-siemens.com.pl/su...downloads.html
    - Bez niego nic nie będzie działało jak należy i najlepiej go instalować jako pierwszy sterownik w systemie - potem system (XPsp2 i nowsze) sam rozpozna pozostałe urządzenia typowe, takie jak usb2 i użyje sterowniów własnych. Nie znam konkretnego przypadku i nie wczytywałem się w niuanse, ale jest też do uaktualniena kilka wersji biosów, które może coś tu poprawią... Próbować! ;-)
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Wspomniany komunikat może się pojawić kiedy na przykład USB2 jest wyłączone w BIOSie - sprawdzałeś?
    Jeśli to rzeczywiście sprawa sterowników, to nieprawda, że producent ich nie udostępnia, bo jak byk widzę sterownik chipsetu dla tego modelu:
    http://www.fujitsu-siemens.com.pl/su...downloads.html
    - Bez niego nic nie będzie działało jak należy i najlepiej go instalować jako pierwszy sterownik w systemie - potem system (XPsp2 i nowsze) sam rozpozna pozostałe urządzenia typowe, takie jak usb2 i użyje sterowniów własnych.
    Tia, bios jest tak ubogi w ustawienia ze nie mozna nic przeoczyc :-)
    Bios z poziomu Windy oczywiscie aktualizowalem, podobnie inne dostepne sterowniki. Niestety nigdy nie przynioslo to oczekiwanych rezultatow.
    Mam nadzieje ze czytnik Cardbus PCMCIA bedzie mniej kaprysny

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jednak,
    Po jakis tam probach z driverami, otworzylem okienko windows update - i ku mojemu zdziwieniu pojawil sie tam driver USB2. Zainstalowalem i dziala :-)

Dzieki za pomoc
    Pawel,

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Czyli jednak chodzilo o sterowniki A co do tego w ktorym SP jest sterownik usb2.0 to na 100% jest w SP1. Tak samo jak obsluga duzych dyskow, sp1 instaluje zawsze wlasnie ze wzgledu na duze dyski a przy okazji pojawia sie usb2.0 SP2 nie instalowalem nigdy

Co do usb to sa rozne oznaczenia:

usb full speed - 1.1
    usb hi-speed - 2.0

i nowy ktory byc moze wejdzie niedlugo na rynek

usb super speed - 3.0

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów