Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Canon G9 - paprochy od wewnatrz

trx2007
    Guest

Domyślnie Canon G9 - paprochy od wewnatrz

Witam
    Na poczatku lutego zakupilem Canona G9 i zauwazylem taka niemila rzecz.. Obiektyw tego aparatu jest jakis nieszczelny i na wietrze wpadaja paprochy do srodka.. Widac je na szkle ale od wewnatrz?
    Czy wyczyszczenie czegos takiego miesci sie w gwarancji czy trzeba za to zaplacic ?

pozdro
    marekk

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Odpowiedz sobie na jedno zaje**e ważne pytanie... Czy widać te paprochy na zdjęciach?
    Bo jeśli nie i nie godzi to w Twoje uczucie estetyki to radzę zostawić w spokoju niż użerać się z serwisem na Żytniej.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

trx2007
    Guest

Domyślnie

jeszcze nie widac ale tego brudu jest tam coraz wiecej, jakby ten obiektyw byl jakis nieszczelny..
    sproboje jednak z tym serwisem, gdyby to byl kompakt za 500zl to bym sie nie przejmowal ale on kosztowal troche wiecej

b0n
    Guest

Domyślnie

A niech to gęś kopnie! Liczyłem, że problem paprochów mnie ominie, ale nie...
    I jak to jest z tym serwisem? Podlega to gwarancji? Paproch jest wyraźnie widoczny na fotkach, do tego umiejscowił się dokładnie w tzw. złotym punkcie

Coś już napisał Awatar piompo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez b0n Zobacz posta
    Paproch jest wyraźnie widoczny na fotkach, do tego umiejscowił się dokładnie w tzw. złotym punkcie

Czyli w PUNKCIE G.........9 8)

Ja bym to zgłaszał do czyszczenia.

b0n
    Guest

Domyślnie

Taki mam plan, jak na razie czekam 4 dzień na odpowiedź w tej sprawie ze sklepu, którym go kupiłem

Coś już napisał

Domyślnie

Kiedyś pisałem na tym forum odnośnie tego samego problemu w G7. Wysłałem na Żytnią, wymienili obiektyw bez problemu, gdyż jak sami stwierdzili po jakimś czasie paprochy mogą przenieść się na matrycę. Rada, aby to zostawić jest nie na miejscu, tym bardziej, że w flagowym kompakcie tego producenta w ogóle nie powinno to mieć miejsca.
    Pozdrawiam.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Web Zobacz posta
    Kiedyś pisałem na tym forum odnośnie tego samego problemu w G7. Wysłałem na Żytnią, wymienili obiektyw bez problemu, gdyż jak sami stwierdzili po jakimś czasie paprochy mogą przenieść się na matrycę. Rada, aby to zostawić jest nie na miejscu, tym bardziej, że w flagowym kompakcie tego producenta w ogóle nie powinno to mieć miejsca.
    Pozdrawiam.
    Ja miałem pecha, po gwarancji paproch dostał się na matrycę G7.

Żytnia 250 zł.

swnw

decei
    Guest

Domyślnie

poczytajcie o innych aparatach i obiektywach, czy nie dostaje sie do nich kurz

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów