Pokaż wyniki od 1 do 10 z 115

Wątek: Modelki + prywatne sprawy

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

w panstwie prawa zaczalbym jednak od udowodnienia winy. potem dopiero myslal o tym jak karac i co ewentualnie odrywac

nie mam zamiaru goscia bronic, bo jestli zrobil co zrobil, to jest oblesna swinia, ktora zasluguje na pogonienie. ale poki co zdaje sie nie zostalo wykazane, ze wersja modelki jest prawdziwa
    Co do tego tekstu "w państwie prawa" - zgadzam się w 100%. Ale... może jakieś przykłady? Którye to państwa są "państwami prawa". O ile wiem to w USA oskarżenie o gwałt kończy karierę, nawet gdy udowodni się niewinność. Coś podobnie jest w Niemczech i Francji. W Holandii na przykład można iść siedzieć z oskarżenia dziecka o cokolwiek. Ale to pewnie nie są "państwa prawa".
    Czy chodziło Ci o jakąś kategorię ideologiczną, czy też o jakięś konkretne państwo. Bo jeśli dotyczy to Polski, to jakoś tak dziwnie się składa, że wszystkie oskarżenia medialne się sprawdzają. Czy to o molestowania, czy to o przekręty, zdrady i wiele wiele innych.
    A tak całkiem na marginesie dodając, to kompletnie nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi :-(
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    O ile wiem to w USA oskarżenie o gwałt kończy karierę, nawet gdy udowodni się niewinność. Coś podobnie jest w Niemczech i Francji. W Holandii na przykład można iść siedzieć z oskarżenia dziecka o cokolwiek. Ale to pewnie nie są "państwa prawa".
    Pierwsze (ostracyzm wobec osoby niewinnie oskarżonej) to zwyczajne barbarzyństwo społeczeństwa, które samo chce rezygnować ze zdobyczy cywilizacji (prawa).
    Drugie (wsadzanie do więzienia na podstawie oskarżenia)to po prostu faszyzm i nie ma nic wspólnego z jakimkolwiek sensowym prawem.
    Oczywiście IMHO.

Uprawnienia umieszczania postów