Janmar, wszystkiego najlepszego :-)
A co do tematu wątku: łączenie pracy z życiem prywatnym, zwłaszcza w sferach nazwijmy to intymnych zawsze jest brakiem profesjonalizmu i do niczego dobrego nie doprowadzi.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
"i do niczego dobrego nie doprowadzi"
MacGyver, nie przesadzaj, dla większości ludzi sex jest przyjemnością!
Powiem inaczej: albo się z kimś sypia albo pracuje.
Dlaczego?
Znam małżeństwa, które poznały się w pracy, znam takie, które nadal pracują razem.
Tu jest inna kwestia, na którą może odpowiedzieć tylko wątkozałożyciel. Jeśli mu takie zasady nie przeszkadzają z powodów zupełnie niezależnych od działalności zawodowej to ja nie widzę przeciwwskazań.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Cos nie wydaje mi sie by wiekszosc modelek obslugiwanych przez sredniej renomy fotografa odrazu myslalo o rozkladaniu przed nim nog. Prosze niech jakis praktyk nie zniszczy mojej wiary w dzisiejsze kobiety:P
Owszem, zdarza się, ale sprawę komplikuje dodatkowo stosunek podległości w zawodowej relacji, z jakim niewątpliwie mamy do czynienia w układzie fotograf - modelka. Oczywiście relacje natury osobistej są prywatną sprawą modelki i fotografa (czy też modela i fotografującej go kobiety) ale ich nadmierna intensyfikacja w znakomitej większości nie pozostanie bez wpływu na efekty przeprowadzanych razem sesji.
Z ust mi to wyjąłeś Andrzeju :-)
Pojęcie "emocjonalnego związania" rozszerzyłbym też o beznamiętne pożądanie.
dokładnie!
żyjesz tylko raz... skąd wiesz czy jutro nie zginiesz w wypadku? Ja mam generalnie wylane na to ze ktoś tam może powiedzieć coś o mnie.... niech sobie gada. Jego problem. Nie mam czasu na zastanawianie się co kto pomyśli. Watpie iż modelka będzie się chwalić na lewo i prawo ze ja przeleciales, nasze tradycje kulturowe spowodowałoby wytykanie jej palcami przez co poniektorych... no chyba ze masz jakas ogolnoswiatowa renomę...
Posądzanie o 'Brak profesjonalizmu' - to chyba wynik zazdrości (bez urazy Panowie). Nie ma to nic wspólnego z profesjonalizmem czy jego brakiem, takie jest moje zdanie.
Jak modelka chce, to po co odmawiać sobie przyjemności? tym bardziej ze modelki z reguły brzydkie nie są...
janmar: 100lat!
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 29-03-2008 o 22:10
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...