Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 115

Wątek: Modelki + prywatne sprawy

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To i ja się dorzucę z taką refleksją do przemyślenia:
    June Newton (żona Helmuta) była wcześniej jego modelką.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Tak,pani Saudek np i pozwalając sobie siegnąć do malarstwa ,wiele kobiet współtworzących sztukę.Patrzę na ten watek z sympatią. bo kobieta dla mnie jest i była czymś pieknym ,waznym.Nic tego nie strywializuje .Nie mam cienia obaw.Kucza poruszyłes fajny temat.Sa książki i legendy o muzach.Ale uważam że ta jedna jedyna modelka to cóż, życie.Ale lepiej żeby fotografia była tylko fotografią a nie czyms innym..Pozdrawiam

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Jest jeszcze jedna kwestia dotycząca tematu, która nie została poruszona, a moim zdaniem jest równie ważna, jak nie wazniejsza od rosterek moralnych.
    AWARYJNOŚĆ SPRZETU
    Jaką opinię wystawi wam modelka, która poszła z wami do łóżka, ale nie otrzymała zdjęć ?
    O sytuacji w której na skutek awarii sprzętu modelka otrzymała tylko zdjęcia lepiej nie wspominać...
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Jest jeszcze jedna kwestia dotycząca tematu, która nie została poruszona, a moim zdaniem jest równie ważna, jak nie wazniejsza od rosterek moralnych.
    AWARYJNOŚĆ SPRZETU
    Jaką opinię wystawi wam modelka, która poszła z wami do łóżka, ale nie otrzymała zdjęć ? Nie pomogą tłumaczenia że padła karta i straciliśmy pliki, że zostaliśmy napadnięci i skradziono nam foty, itd.
    jak wybrała przedpłatę to jej problem
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    O sytuacji w której na skutek awarii sprzętu modelka otrzymała tylko zdjęcia lepiej nie wspominać...
    I myślę, że tym optymistycznym akcentem...
    Nie jestem do końca pewien, czy jest potrzebne aż takie upokorzenie, aby przekonać się, że jest się lepszym fotografem niż... "facetem" ale z drugiej strony, kto mieczem wojuje...:wink:

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Ale myślę, że porównywanie Helmuta z Rafałem jest nieco na wyrost... chociaż obaj lubią o Tym pogadać.

Niestety nie jestem w stanie podzielić się własnymi doświadczeniami bo odkąd pamiętam jestem żonaty i nadal nie zamierzam stracić do siebie szacunku.

Natomiast dziwi mnie u niektórych brak szacunku do innych ludzi...
    5d MkII

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z mojego punktu widzenia: czasem zdarza mi się zorganizować sesję - wynajmuję pomieszczenie, zapłacę modelce, poświęcę jakiś czas. Robię to wszystko w nadzieji, że zainwestowane fundusze pomogą mi się czegoś nauczyć, że dzieki zrobionym fotografiom następna sesja będzie to oczko wyżej. Kiedy zaczynam fotografować mam pewne koncepcje, wiele rzeczy chciałbym przeprowadzić. Myślenie w tym czasie o kochaniu się z modelką jest zwyczajnie nie na miejscu, tak samo jak podniecanie się na jej widok, nie ma na to czasu.
    No i ekonomicznie to porażka; za te same pieniądze mogłbym pokochać się z kilkoma dziewczynami w agencji w , o niebo, bardziej komfortowej sytuacji.
    Więc gdzie jest sens?
    C-F-K - forever

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Ja jestem za.
    Warunek jest taki, że obie strony tego chcą, robią to z pełną świadomością i bez zobowiązań zawodowych.
    Biegam, bo lubię

Coś już napisał Awatar Skorpion
    Miasto
    SC

Domyślnie

Prawda jest taka, ze nie ma co generalizowac, na takie sytuacje (dylemat czy isc z modelka do lozka) nie ma uniwersalnej recepty. Wszystko zalezy od nas samych, jakie przeslanki nami kieruja, czy jest sie bardziej pod wplywem hormonow czy ambicji zawodowych. Ocenianie zachowan innych tez niekoniecznie jest na miejscu...
    EOS semi-pro + L + other lenses + tripod + speedlite flash + SanDisk CF Reader

Domyślnie

a ja nie mam tego dylematu. Moja muzą jest moja żona, co więcej Ona równiez jest fotografem i najciekawsze sesje powstaja gdy pracujemy razem.
    Nie przespałbym się z modelką chociazby dlatego że szanuję samego siebie, a o opinii wspominał juz VanMurder.
    U mnie jest zasada... nie dotykam modelki tylko prosze albo żeby sama cos zrobiła, albo zonę zeby poprawiła. Co więcej... DOKŁADNIE TĄ SAMĄ ZASADĘ STOSUJE FOTOGRAFUJAC MOJA ŻONĘ - w czasie fotografowania nie dotykam!

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów