Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 115

Wątek: Modelki + prywatne sprawy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ronja Zobacz posta
    Jako próbę wyrobienia sobie opinii na ten temat, polecam spojrzenie na osobę Araki Nobuyoshi (http://www.arakinobuyoshi.com). Sypiał ze swoimi modelkami, mówił o tym głośno i miał - sam fakt i komentarze innych - głęboko w nosie. Fotki krążą po świecie, a sam Araki wszedł za życia do Panteonu fotografii.
    Święta prawda. Jak jesteś naprawdę dobry to owoce Twojej pracy wystarczą. Jeśli jesteś słabym w Tym co robisz to musisz koniecznie dbać o reputację.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Janmar, wszystkiego najlepszego :-)

A co do tematu wątku: łączenie pracy z życiem prywatnym, zwłaszcza w sferach nazwijmy to intymnych zawsze jest brakiem profesjonalizmu i do niczego dobrego nie doprowadzi.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu

Domyślnie

"i do niczego dobrego nie doprowadzi"

MacGyver, nie przesadzaj, dla większości ludzi sex jest przyjemnością!

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Powiem inaczej: albo się z kimś sypia albo pracuje.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Powiem inaczej: albo się z kimś sypia albo pracuje.
    Dlaczego?

Znam małżeństwa, które poznały się w pracy, znam takie, które nadal pracują razem.

Tu jest inna kwestia, na którą może odpowiedzieć tylko wątkozałożyciel. Jeśli mu takie zasady nie przeszkadzają z powodów zupełnie niezależnych od działalności zawodowej to ja nie widzę przeciwwskazań.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cos nie wydaje mi sie by wiekszosc modelek obslugiwanych przez sredniej renomy fotografa odrazu myslalo o rozkladaniu przed nim nog. Prosze niech jakis praktyk nie zniszczy mojej wiary w dzisiejsze kobiety:P

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Dlaczego?
    Znam małżeństwa, które poznały się w pracy, znam takie, które nadal pracują razem.
    Owszem, zdarza się, ale sprawę komplikuje dodatkowo stosunek podległości w zawodowej relacji, z jakim niewątpliwie mamy do czynienia w układzie fotograf - modelka. Oczywiście relacje natury osobistej są prywatną sprawą modelki i fotografa (czy też modela i fotografującej go kobiety) ale ich nadmierna intensyfikacja w znakomitej większości nie pozostanie bez wpływu na efekty przeprowadzanych razem sesji.

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Owszem, zdarza się, ale sprawę komplikuje dodatkowo stosunek podległości w zawodowej relacji, z jakim niewątpliwie mamy do czynienia w układzie fotograf - modelka. Oczywiście relacje natury osobistej są prywatną sprawą modelki i fotografa (czy też modela i fotografującej go kobiety) ale ich nadmierna intensyfikacja w znakomitej większości nie pozostanie bez wpływu na efekty przeprowadzanych razem sesji.
    Nazwijmy rzecz po imieniu. Przy fotografowaniu osoby, z którą jesteśmy emocjonalnie związani produkujemy zwiększoną ilość gniotów i nie zawsze jesteśmy w stanie ocenić obiektywnie jakość powstałych fotogramów

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Z ust mi to wyjąłeś Andrzeju :-)
    Pojęcie "emocjonalnego związania" rozszerzyłbym też o beznamiętne pożądanie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riccardo Zobacz posta
    Lepiej zgrzeszyc i zalowac niz zalowac ze sie nie zgrzeszylo...
    dokładnie!

żyjesz tylko raz... skąd wiesz czy jutro nie zginiesz w wypadku? Ja mam generalnie wylane na to ze ktoś tam może powiedzieć coś o mnie.... niech sobie gada. Jego problem. Nie mam czasu na zastanawianie się co kto pomyśli. Watpie iż modelka będzie się chwalić na lewo i prawo ze ja przeleciales, nasze tradycje kulturowe spowodowałoby wytykanie jej palcami przez co poniektorych... no chyba ze masz jakas ogolnoswiatowa renomę...

Posądzanie o 'Brak profesjonalizmu' - to chyba wynik zazdrości (bez urazy Panowie). Nie ma to nic wspólnego z profesjonalizmem czy jego brakiem, takie jest moje zdanie.

Jak modelka chce, to po co odmawiać sobie przyjemności? tym bardziej ze modelki z reguły brzydkie nie są...

janmar: 100lat!
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 29-03-2008 o 22:10
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów