Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 115

Wątek: Modelki + prywatne sprawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez unicorn78 Zobacz posta
    Dla mnie to ON (bohater "Powiększenia" Antonioniego) był swego rodzju dylematem??: Nie widnieje na mojej liście osób z których należy brać przykład, zadufany egoista, może to kwestia okresu jaki jest przedstawiony, jednak mimo wszystko ...
    ale ostatnia scena filmu wyjaśnia troszeczkę sprawę tego egoisty z "Powiększenia"... facet się zasmuca po tym, jak rzuca tą piłeczkę do tych aktorów grających w tenisa (udających że grają). - rzuca piłeczkę, potem na zbliżeniu widzimy jego twarz - obserwuje tych aktorów jak grają-nie grają w tenisa, oczy mu chodzą - wędrują z jednej strony kortu na drugą i w pewnym momencie facet opuszcza wzrok i się zasmuca - gdyby nie ta scena to rzeczywiście facet byłby ekstremalnie nieciekawy.
    podobnie było z Szapołowską w Dekalogu 7 Kieślowskiego - ona się reflektuje - również na końcu filmu, przychodzi do Lubaszenki na pocztę, pełna nadziei, zaczynająca kochać, podchodzi do okienka, patrzy na Lubaszenkę, a on mówi: "Ja już Pani nie podglądam...." - potem widzimy Szapołowską, barwa została zdjęta z tego ujęcia, nasycenie bardzo słabe, Ona się zasmuca, reflektuje. I koniec filmu.

Domyślnie

a Ja myślę że bzyknąć, a bzykać - robi wielką różnicę - której co nie którzy nie mogą rozróżnić...i stąd te późniejsze wałki że "nie chciałam, a On mnie zmusił", powtarzam....Panowie myślimy głową , a nie główką
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Domyślnie

ja nie robiłem aktów ale wydaje mi się że jak facet myśli wtedy o bzykaniu to jakość zdjęć jest wtedy kiepska.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    ja nie robiłem aktów ale wydaje mi się że jak facet myśli wtedy o bzykaniu to jakość zdjęć jest wtedy kiepska.
    nic dodać - nic ująć..
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    I dobrze dziewczyna zrobiła. Szkoda, że dopiero po fakcie.
    Przez takich pstrykaczy-bzykaczy kiedy się ktoś dowiaduje, że poszukujesz modelki do aktu, prawie każdy ma ten idiotyczny uśmieszek "który już wszystko rozumie"
    całkowicie się zgadzam
    dziwne spojrzenie bywa jak proponujesz sesję i niekoniecznie aktu

i byłbym za pełnym wyrokiem

Bywalec

Domyślnie

Modelka, która godzi się na gołą sesję sam na sam jest naiwna. Fotograf, który coś takiego praktykuje jest głupi. To w przypadku kiedy do niczego nie dojdzie. Bo jak zdarzy się seks, a później oskarżenie o gwałt, to cała wina spada na fotografa. To nie była profesjonalna sesja i można przypuszczać, że miał niecne zamiary. Gdyby było inaczej to były by tam jeszcze inne osoby. I to najlepiej jakieś panie. To się nazywa BHP!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A co by było gdyby....

Nie, nie bronię go, prezentuję tylko obiektywny punkt widzenia - co wiemy, czego nie wiemy, na co są, na co nie ma dowodów.
    A nie co wciska nam medialny punkt widzenia.
    Głos rozsądku a nie sensacji i linczu.
    Obiektywizm w przypadku gwałtu? Do takich oskarżeń nie może dochodzić. Dbałość o to leży po stronie faceta. Jeśli coś było, nawet jeśli wynikało z nieporozumienia a nie ze złej woli, to gość powinien dostać mocno w d... To on powinien zadbać o siebie i nie doprowadzać do takich sytuacji. A tak to mamy prawie lincz. I dobrze, że nie kastrację, bo gość na to zasługuje.
    Ostatnio edytowane przez 1jac ; 20-04-2008 o 09:48 Powód: Automerged Doublepost
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Modelka, która godzi się na gołą sesję sam na sam jest naiwna.
    to jest, za przeproszeniem, polskie myslenie. w desen: ukradli mi auto, bo zapomnialem zamknac drzwi albo nie zamontowalem wyjacego na cala dzielnice alarmu = moja wina.

otoz nie. przestepstwo pozostaje przestepstwem

Fotograf, który coś takiego praktykuje jest głupi. To w przypadku kiedy do niczego nie dojdzie. Bo jak zdarzy się seks, a później oskarżenie o gwałt, to cała wina spada na fotografa.
    w sumie, to na analogicznej zasadzie mozna powiedziec, ze jak facet z niezla kasa, jak sie zeni z laska to tez jest glupi, bo kiedy panna sie rozwiedzie to sciagnie polowe majatku.

tylko, kurcze, w zyciu nie wszyscy sa ch* kombinujacymi jak innych naciac. sorki, no tak nie jest

w sytuacji spotkania z nieznana modelka fotograf powinien zrobic tak jak piszesz. ale ze znana dziewczyna... troche zaufania, prosze panstwa. bez tego nasza cywilizacja nie przetrwala by epoki brazu, nawet pomimo przemoznego cisnienia na prokreacje stworzonego w nas przez nature

To nie była profesjonalna sesja i można przypuszczać, że miał niecne zamiary. Gdyby było inaczej to były by tam jeszcze inne osoby. I to najlepiej jakieś panie. To się nazywa BHP!
    znowu wracam do argumentu o polskim mysleniu. bo to jest sprowadzanie kazdego faceta, ktory umowi sie z jakas dziewuszka na zdjecia (i to nawet nie musza byc akty) do roli gwalciciela i przestepcy. a to jest rasowe totalitarystyczne domniemanie winy

Obiektywizm w przypadku gwałtu? Do takich oskarżeń nie może dochodzić. Dbałość o to leży po stronie faceta. Jeśli coś było, nawet jeśli wynikało z nieporozumienia a nie ze złej woli, to gość powinien dostać mocno w d... To on powinien zadbać o siebie i nie doprowadzać do takich sytuacji. A tak to mamy prawie lincz. I dobrze, że nie kastrację, bo gość na to zasługuje.
    w panstwie prawa zaczalbym jednak od udowodnienia winy. potem dopiero myslal o tym jak karac i co ewentualnie odrywac

nie mam zamiaru goscia bronic, bo jestli zrobil co zrobil, to jest oblesna swinia, ktora zasluguje na pogonienie. ale poki co zdaje sie nie zostalo wykazane, ze wersja modelki jest prawdziwa
    www albo tez flickr

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

w panstwie prawa zaczalbym jednak od udowodnienia winy. potem dopiero myslal o tym jak karac i co ewentualnie odrywac

nie mam zamiaru goscia bronic, bo jestli zrobil co zrobil, to jest oblesna swinia, ktora zasluguje na pogonienie. ale poki co zdaje sie nie zostalo wykazane, ze wersja modelki jest prawdziwa
    Co do tego tekstu "w państwie prawa" - zgadzam się w 100%. Ale... może jakieś przykłady? Którye to państwa są "państwami prawa". O ile wiem to w USA oskarżenie o gwałt kończy karierę, nawet gdy udowodni się niewinność. Coś podobnie jest w Niemczech i Francji. W Holandii na przykład można iść siedzieć z oskarżenia dziecka o cokolwiek. Ale to pewnie nie są "państwa prawa".
    Czy chodziło Ci o jakąś kategorię ideologiczną, czy też o jakięś konkretne państwo. Bo jeśli dotyczy to Polski, to jakoś tak dziwnie się składa, że wszystkie oskarżenia medialne się sprawdzają. Czy to o molestowania, czy to o przekręty, zdrady i wiele wiele innych.
    A tak całkiem na marginesie dodając, to kompletnie nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi :-(
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Obiektywizm w przypadku gwałtu? Do takich oskarżeń nie może dochodzić. Dbałość o to leży po stronie faceta. Jeśli coś było, nawet jeśli wynikało z nieporozumienia a nie ze złej woli, to gość powinien dostać mocno w d... To on powinien zadbać o siebie i nie doprowadzać do takich sytuacji.
    Moja prośba o obiektywizm opiera się na gdybaniu że np mogło nic nie być a modelka mogła po prostu chcieć głupi dowcip fotografowi zrobić. Dopóki nie ma dowodów to równie dobrze fotograf może powiedzieć że go modelka najpierw ogłuszyła, potem związała i zgwałciła. Pomysłów może być wiele, prawda jest jedna i pewnie jak zwykle leży pośrodku.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

ja za Vitezem...zgwałciła go a kiedy prowadził ją na policję to powiedziała, że on ją zgwałcił...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów