Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 85

Wątek: problemy z 350D

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olo
    I co... idiota miał hunor czy przybyło ci pare punktów ?
    Dzieki koledzy za swoistą psychoterapię, jeszcze troche a chyba sie przekonam... i zacznę leczenie ....
    Idiota jak to idiota nie zrozumiał co się do niego mówi :-P

Janusz

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ad. Kuchatek
    Mieszkasz w Polsce? Powiedz mi jak przekonac sprzedawcę
    że musze wyjść z Canonem na spacer bo ON najlepiej czuje sie w lesie, a jak widzi testową kartke papieru to AF mu sp...la gdzie pieprz rośnie.
    Teraz nie, ale na tyle krotko ze nadal mozna to uwazac za pobyt tymczasowy

Masz gwarancje? Raz ze towar ma dzialac jak powinien...

A dwa... Nie mozna w Polsce czegos wziasc i po dwoch dniach oddac? Wiem ze niektore sklepy to takie niecywilizowane, ale czasami? Jesli nie mozesz tego zalatwic w lokalnym sklepie to zalatw z wysylkowego... Tam jest ustawowy czas na zwrot towaru i nie maja nic do gadania. Byly tutaj watki o tym zreszta... Pare procent ceny body mozna chyba poswiecic za mozliwosc posiadania dobrego sprawdzonego... Co Ci po zlomie za ~3-4k pln?

Tutaj raczej nie ma co przekonywac... Jak sprzedaja zlom to ich problem... Ty placisz za cos co ma dzialac poprawnie a oni sa od tego zeby Ci to dostarczyc, czy sie to im podoba czy nie. O ile nie masz nigdzie szans na "chce do parku", to wymiana wadliwego to jednak cos normalnego...

Mi nawet przez mysl nie przeszlo wybieranie body w warunkach sklepowych tylko na podstawie sampli ze sklepu... Zaloze sie ze w domu bym mial calkiem inne wyniki (zreszta takie mialem)... Jak robilem pare testow wczesniej to byly kompletnie niemiarodajne... Rozrzut z jednego egzemplarza taki jak bym 10 body przebieral... W sklepie to w porywach wyciagam z pudelka i robie awanture jak mi daja obiektyw ktory wyglada jak by go pol klasy w podstawowce macalo Mogli by chociaz wytrzec szmata jakas...

Fakt ze tyle juz natrzaskalem ze teraz w miare i w nedznych warunkach wiem mniej wiecej czy to co mam jest ok, ale to zajelo pol roku dochodzenia do tego i nadal to jest "mniej wiecej" z przewaga "mniej".

Z testow w sklepie to moge powiedziec ze jedynka fajnie lezy w lapie, dluga elka wcale nie jest za dluga i Olek szumi @400 jak 20'stka @1600, ale jest fajniejszy mechanicznie. No i ze ultrasonik wymiata... Generalnie wrazenia organoleptyczne... Ostrosc obiektywow to tam sobie mozna oceniac omawiajac teoretycznie ze sprzedawcami... Tak samo jakies inne testy...

Na poważnie przyjrzałem się wynikom raz jeszcze. Jedyne co w większosci wypadków daje się zauważyć to to, że BF malał ze wzrostem ogniskowej.
    To tylko potwierdza ze te testy mozna rozbic o kant globusa...

Acha, ktos sie pytał o Nikona D70. Odpada, uparłem sie na Canona.
    To dobrze sie uparles Zreszta d70 tez ma te same problemy...
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 25-05-2005 o 20:44
    ...

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    A dwa... Nie mozna w Polsce czegos wziasc i po dwoch dniach oddac? Wiem ze niektore sklepy to takie niecywilizowane, ale czasami? Jesli nie mozesz tego zalatwic w lokalnym sklepie to zalatw z wysylkowego... Tam jest ustawowy czas na zwrot towaru i nie maja nic do gadania. Byly tutaj watki o tym zreszta... Pare procent ceny body mozna chyba poswiecic za mozliwosc posiadania dobrego sprawdzonego... Co Ci po zlomie za ~3-4k pln?
    Wszystko fajnie i pieknie, ale sklep to nie wypożyczalnia, a klienci to też nie święte krowy, i normalny trafia sie co 10 ty. Sam staje czesto po jednej i drugiej stronie ( kupujący/sprzedający ) I już widzę jak prowadzisz skelp i każdemu na 2 dni wypożyczasz sprzęt za 3 - 4k. Jak jest wada to rozumiem. Ale rozbraja mnie klient który mówi że np. nie wychodzą mu takie fotki jakich sie spodziewał.

Temat rzeka..

Miasto
    USA

Domyślnie

Ja tutaj nie mowie o wypozyczalni bynajmniej...

Chodzi mi jedynie o to, ze jak kupisz cos i sprzedaja syf to niech go sobie zabieraja spowrotem i odesla producentowi niech sobie sprawdzi jaki badziew produkuje (i dokladnie jemu, a nie spowrotem na polke)... Sprzedawcy tez nie sa swieci... Wystawianie 10 razy jednego body jako dobra nowka to na siekiere w plecach zasluguje...

Wydaje mi sie ze jesli by wzial pierwsze losowe body i zrobil testy w domu, na spokojnie, w dobrych warunkach oswietleniowych to nie musial by go oddawac.

To jak syndrom hotpixela... Pewnie ze znajdziesz z lupa... A czy wyjdzie na odbitce?
    ...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    trójmiasto

Domyślnie

To trudny temat...
    Z pewnościa spokojniej człowiek by kupował gdyby miał świadomość, że
    w razie czego serwis naprawi dobrze i szybko.
    A co ma zrobic klient jak usłyszy, że jego wada mieści sie w normie, albo że ten model tak ma, albo wady w ogóle nie stwierdzono, albo co pan chciał za te pieniądze dostać (w domyśle sprzet dla amatora)?

Wiem, wiem... pozostaje Allegro. :neutral:

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Hmm... tak w ogóle... pracuje sobie w takim sklepie gdzie i aparaty sprzedaje... Sam w tym sklepie kupiłem swoją 350tke... Nawet jej nie testowałem. No bo co.. jak bedzie wadliwa to wysle sie do serwisu i tyle. Wziąłem jedną z półki i do plecaka. Sprzet chodzi jak malina, minimalny BF moze i jest (1mm ?) ale to tylko czasem, generalnie wszystko chodzi jak trzeba.

Co do sprzedawców. Pamietać trzeba o jednym. Oni tylko wam podają towar któy MUSZĄ sprzedać. Myślicie że mnie np. bawi wciskanie klientowi aparatu HP ? Wiem że każdy canon czy nikon bedzie od tego lepszy. Ale jak za stary magazyn mam dostać po po pensji np 300 pln, to sory.. badam klienta, i jak czuje ze to totalny amator co to chce ładny aparat który jakieś foty robi, to z małym bulem, ale polecam mu HP... bo metalowa obudowa, bo 4 megapix, bo szkło i to pentax... Takie życie.. Mam nad sobą szefa...i albo ja albo oni.. Naprawde life is brutal. Kiedy tylko sie da dobrze doradze, i pozwole postestować, ale pewnych spraw nie można przeskoczyć. A jeśli masz do wyboru albo zwrócone body wystawić sobie na półkę, albo "dostaniesz je w wypłacie" która wynosi 1/3 tego sprzetu , to przepraszam CO ZROBILIBYŚCIE ?!

Nie jest łatwo. Ale takie życie..

Miasto
    USA

Domyślnie

Ostatnio komus w serwisie wyregulowali dobrze mi sie zdaje... Oni sa od tego zeby Ciebie zadowolic. Robia to raczej szybko i raczej przyzwoicie... Trzeba troche powalczyc z nimi czasami i najlepiej stroic do swoich szkiel to body, ale to nie jest katastrofa i cos niemozliwego... Serwis to serwis...

Jesli masz permanentny bf/ff w jedna strone o stala wartosc ze szklami to sobie sam mozesz go ustawic praktycznie... Ostatnio nikoniarze regulowali na prfc... W Canon'ie jest ta samam metoda.

A generalnie robicie katastrofe... Moje 300D ma front fokusa ze w/g testow to nim w smietnik jedynie mozna by rzucic... I co? No mam od cholery zdjec i jakos nie widac na nich... Na paru klatkach prawie makro wychodzi z jasnym szklem, ale tam to juz widac na matowce gdzie ostro
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 25-05-2005 o 21:48
    ...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    trójmiasto

Domyślnie

Ad Flanel
    Widze że masz szczęsliwą ręke. To może mi cos sprzedaż?
    Masz na stanie 350, lub ewentualnie kiedy najbliższa dostawa?

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ad Flanel
    Widze że masz szczęsliwą ręke. To może mi cos sprzedaż?
    Masz na stanie 350, lub ewentualnie kiedy najbliższa dostawa?
    Puki co - u mnie nic Ci nie polece , bo w tej chwili KIT jest za 3999 (a był za 3699)... Już taniej jest w Jarkomie, po 3649.... Ale jak coś, to zaprosze do siebie
    Ostatnio edytowane przez Flanel ; 26-05-2005 o 00:07 Powód: mistake

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

OT do Flanela - pocwicz 'ó' w niektorych wyrazach ('ból' , 'póki' ) .

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów