Idiota jak to idiota nie zrozumiał co się do niego mówi :-PZamieszczone przez Olo
Janusz
Idiota jak to idiota nie zrozumiał co się do niego mówi :-PZamieszczone przez Olo
Janusz
Teraz nie, ale na tyle krotko ze nadal mozna to uwazac za pobyt tymczasowyZamieszczone przez Olo
Masz gwarancje? Raz ze towar ma dzialac jak powinien...
A dwa... Nie mozna w Polsce czegos wziasc i po dwoch dniach oddac? Wiem ze niektore sklepy to takie niecywilizowane, ale czasami? Jesli nie mozesz tego zalatwic w lokalnym sklepie to zalatw z wysylkowego... Tam jest ustawowy czas na zwrot towaru i nie maja nic do gadania. Byly tutaj watki o tym zreszta... Pare procent ceny body mozna chyba poswiecic za mozliwosc posiadania dobrego sprawdzonego... Co Ci po zlomie za ~3-4k pln?
Tutaj raczej nie ma co przekonywac... Jak sprzedaja zlom to ich problem... Ty placisz za cos co ma dzialac poprawnie a oni sa od tego zeby Ci to dostarczyc, czy sie to im podoba czy nie. O ile nie masz nigdzie szans na "chce do parku", to wymiana wadliwego to jednak cos normalnego...
Mi nawet przez mysl nie przeszlo wybieranie body w warunkach sklepowych tylko na podstawie sampli ze sklepu... Zaloze sie ze w domu bym mial calkiem inne wyniki (zreszta takie mialem)... Jak robilem pare testow wczesniej to byly kompletnie niemiarodajne... Rozrzut z jednego egzemplarza taki jak bym 10 body przebieral... W sklepie to w porywach wyciagam z pudelka i robie awanture jak mi daja obiektyw ktory wyglada jak by go pol klasy w podstawowce macaloMogli by chociaz wytrzec szmata jakas...
Fakt ze tyle juz natrzaskalem ze teraz w miare i w nedznych warunkach wiem mniej wiecej czy to co mam jest ok, ale to zajelo pol roku dochodzenia do tego i nadal to jest "mniej wiecej" z przewaga "mniej".
Z testow w sklepie to moge powiedziec ze jedynka fajnie lezy w lapie, dluga elka wcale nie jest za dluga i Olek szumi @400 jak 20'stka @1600, ale jest fajniejszy mechanicznie. No i ze ultrasonik wymiata... Generalnie wrazenia organoleptyczne... Ostrosc obiektywow to tam sobie mozna oceniac omawiajac teoretycznie ze sprzedawcami... Tak samo jakies inne testy...
To tylko potwierdza ze te testy mozna rozbic o kant globusa...Zamieszczone przez Olo
To dobrze sie uparlesZamieszczone przez Olo
Zreszta d70 tez ma te same problemy...
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 25-05-2005 o 20:44
...
Wszystko fajnie i pieknie, ale sklep to nie wypożyczalnia, a klienci to też nie święte krowy, i normalny trafia sie co 10 ty. Sam staje czesto po jednej i drugiej stronie ( kupujący/sprzedający ) I już widzę jak prowadzisz skelp i każdemu na 2 dni wypożyczasz sprzęt za 3 - 4k. Jak jest wada to rozumiem. Ale rozbraja mnie klient który mówi że np. nie wychodzą mu takie fotki jakich sie spodziewał.Zamieszczone przez KuchateK
Temat rzeka..
Ja tutaj nie mowie o wypozyczalni bynajmniej...
Chodzi mi jedynie o to, ze jak kupisz cos i sprzedaja syf to niech go sobie zabieraja spowrotem i odesla producentowi niech sobie sprawdzi jaki badziew produkuje (i dokladnie jemu, a nie spowrotem na polke)... Sprzedawcy tez nie sa swieci... Wystawianie 10 razy jednego body jako dobra nowka to na siekiere w plecach zasluguje...
Wydaje mi sie ze jesli by wzial pierwsze losowe body i zrobil testy w domu, na spokojnie, w dobrych warunkach oswietleniowych to nie musial by go oddawac.
To jak syndrom hotpixela... Pewnie ze znajdziesz z lupa... A czy wyjdzie na odbitce?
...
To trudny temat...
Z pewnościa spokojniej człowiek by kupował gdyby miał świadomość, że
w razie czego serwis naprawi dobrze i szybko.
A co ma zrobic klient jak usłyszy, że jego wada mieści sie w normie, albo że ten model tak ma, albo wady w ogóle nie stwierdzono, albo co pan chciał za te pieniądze dostać (w domyśle sprzet dla amatora)?
Wiem, wiem... pozostaje Allegro. :neutral:
Hmm... tak w ogóle... pracuje sobie w takim sklepie gdzie i aparaty sprzedaje... Sam w tym sklepie kupiłem swoją 350tke... Nawet jej nie testowałem. No bo co.. jak bedzie wadliwa to wysle sie do serwisu i tyle. Wziąłem jedną z półki i do plecaka. Sprzet chodzi jak malina, minimalny BF moze i jest (1mm ?) ale to tylko czasem, generalnie wszystko chodzi jak trzeba.
Co do sprzedawców. Pamietać trzeba o jednym. Oni tylko wam podają towar któy MUSZĄ sprzedać. Myślicie że mnie np. bawi wciskanie klientowi aparatu HP ? Wiem że każdy canon czy nikon bedzie od tego lepszy. Ale jak za stary magazyn mam dostać po po pensji np 300 pln, to sory.. badam klienta, i jak czuje ze to totalny amator co to chce ładny aparat który jakieś foty robi, to z małym bulem, ale polecam mu HP... bo metalowa obudowa, bo 4 megapix, bo szkło i to pentax... Takie życie.. Mam nad sobą szefa...i albo ja albo oni.. Naprawde life is brutal. Kiedy tylko sie da dobrze doradze, i pozwole postestować, ale pewnych spraw nie można przeskoczyć. A jeśli masz do wyboru albo zwrócone body wystawić sobie na półkę, albo "dostaniesz je w wypłacie" która wynosi 1/3 tego sprzetu , to przepraszam CO ZROBILIBYŚCIE ?!
Nie jest łatwo. Ale takie życie..
Ostatnio komus w serwisie wyregulowali dobrze mi sie zdaje... Oni sa od tego zeby Ciebie zadowolic. Robia to raczej szybko i raczej przyzwoicie... Trzeba troche powalczyc z nimi czasami i najlepiej stroic do swoich szkiel to body, ale to nie jest katastrofa i cos niemozliwego... Serwis to serwis...
Jesli masz permanentny bf/ff w jedna strone o stala wartosc ze szklami to sobie sam mozesz go ustawic praktycznie... Ostatnio nikoniarze regulowali na prfc... W Canon'ie jest ta samam metoda.
A generalnie robicie katastrofe... Moje 300D ma front fokusa ze w/g testow to nim w smietnik jedynie mozna by rzucic... I co? No mam od cholery zdjec i jakos nie widac na nich... Na paru klatkach prawie makro wychodzi z jasnym szklem, ale tam to juz widac na matowce gdzie ostro![]()
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 25-05-2005 o 21:48
...
Ad Flanel
Widze że masz szczęsliwą ręke. To może mi cos sprzedaż?
Masz na stanie 350, lub ewentualnie kiedy najbliższa dostawa?
Puki co - u mnie nic Ci nie polece , bo w tej chwili KIT jest za 3999 (a był za 3699)... Już taniej jest w Jarkomie, po 3649.... Ale jak coś, to zaprosze do siebieZamieszczone przez Olo
![]()
Ostatnio edytowane przez Flanel ; 26-05-2005 o 00:07 Powód: mistake
OT do Flanela - pocwicz 'ó' w niektorych wyrazach('ból' , 'póki' ) .