To nie takie proste. Mam stwierdzoną i udokumentowaną dysleksję (dysgrafie i dysortografię). Liczę na wyrozumiauość forumowiczów.Zamieszczone przez Vitez
OT... czy mi sie zdaje, czy tym samym OBAJ naruszyliśmy regulamin forum (patrz pkt. 7)
![]()
To nie takie proste. Mam stwierdzoną i udokumentowaną dysleksję (dysgrafie i dysortografię). Liczę na wyrozumiauość forumowiczów.Zamieszczone przez Vitez
OT... czy mi sie zdaje, czy tym samym OBAJ naruszyliśmy regulamin forum (patrz pkt. 7)
![]()
Ostatnio edytowane przez Flanel ; 26-05-2005 o 08:56
Ale piszesz w komputerze a nie na kartce - wystarczy ze przed wyslaniem tekstu wrzucisz go do worda a on ci poprawi bledy.Zamieszczone przez Flanel
Chyba ze ci sie nie chce... wtedy ciezko byc wyrozumialym wobec niedbalstwa.
Aha... ja naleze do tej grupy dla ktorych papierki na dys- nic nie znacza, stanowia tylko udokumentowanie lenistwa - bez urazyi juz koncze temat.
no to ja też skończę. Jak sie nazywa "ta" grupa - ingoranci ?Zamieszczone przez Vitez
Lenistwem mozna nazwac nie wrzucanie tekstu do edytora i nie sprawdzanie go tam. Ale jesil nazywasz dysleksje udokumentowaniem lenistwa, to albo jestes wybitnym pedagogiem albo poprostu nie rozumiesz tego. Przepraszam z a OT..
Szczerze? Na wszystkich dyslektykow ktorych znam (jakies 10 osob) tylko jedna ma naprawde problemy...
Reszta naprawde ma ten papier jako udokumentowanie lenistwa i doskonale wiem jak go zdobywali. Teraz taka moda... Po co sie meczyc jak dostajesz papierek i nie ma problemu.
Doskonale pamietam jak sie odbywala walka z ortografami w szkole za moich czasow, a jak sie to odbywa dzisiaj. Zaloze sie ze jak by przepuscic wszystkich tych dzisiejszych dyslektykow przez system jaki obowiazywal u mnie w podstawowce to by chodzili jak slowniki w wiekszosci i moze jeden na 10 naprawde ma podstawy jakies. Sorry. Ale w klasie 25 osob jesli 24 ma papiery to nie jest normalne.
Aha... Bynajmniej nie jestem ignorantem. Wiem ze czasami nie da sie czegos nauczyc. To jest jedynie opinia na podstawie papierow nalezacych do tych ktorych znam i wiem jak je zdobywali... A przez to ich papierowe lenistwo teraz i mnie dopada. A myslalem ze to bajka ze przez czytanie sie ortografia zmienia
Btw... EOT... Punkt regulaminu wyraznie mowi zeby sobie darowac...
Btw 2
Wiecie co? Najgorsze i najbardziej dobijajace jest to, ze ten ktory naprawde byki sadzi i ma do tego powody w efekcie produkuje najlepsze posty. Sam z siebie przepuszcza przez word'a. A reszta uwaza ze jak "ma papiery" to juz moze smiecic dookola.
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 26-05-2005 o 16:17
...
Mam dokladnie takie samo podejscie oraz doswiadczenia jak Kuchatek, ale swoje juz powiedzialem i nie kontynuuje OT czego i innym zycze grozac zablokowaniem watku(i wycieciem niewygodnej dyskusji do Hydeparku albo w czarna dziure).
Wracajac do tematu...
Olo... Kiedy idziesz po nastepna 350'tke?![]()
...
Olo, jesteś z Trójmiasta zatem mam dla Ciebie dwie propozycje. Pierwsza odwiedź Jarkom czyli www.cyfrowe.pl, tam są kompetentni ludzie. Druga, umów się ze mną w jakiś weekend i popróbuj moją 350.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Ad Kuchatek
Następna dostawa ma być na poczatku czerwca. Słyszałem że tym razem mają sprzedawać same body, mam nadzieję że to plotka, bo zalezy mi na kitowym szerokim kącie.
Ad Mac
Z pierwszej propozycji juz skorzystałem, to własnie jedna z czterech firm które odwiedziłem. Swoja droga faktycznie pracują tam fajni ludzi, tam własnie kupiłem swojego drugiego Canona i mam nadzieje, że kupię następnego o ile nie wpisali mnie na listę: "tych klientów nie obsługujemy".
Z drugiej propozycji z chęcią skorzystam... a nie boisz sie że w moich rękach ujawni mu sie to i owo?
Ostatnio edytowane przez Olo ; 26-05-2005 o 21:50
Jestem z gdanska..moge jutro Ci dać pomacać mojego. Polece też Jarkom..ze wzgl na cene, zobacz po ile mają w gdyni w fotojokerze..była tam promocja...przy zakupie aparatu, za gripa płaciłeć tylko połowe jego cenyZamieszczone przez Olo
![]()
sorry za OT.
Za moich czasow nikt nie uzywal slowa "dysleksja" a bylo to calkiem nie dawno bo jakies 20 lat temu![]()