U mnie po zmianie oprogramowania smiga jak nalezy.
Wszelkie problemy zniknely.
U mnie po zmianie oprogramowania smiga jak nalezy.
Wszelkie problemy zniknely.
kuriozum tej sytuacji polega na tym, ze problem z patentem ma lojacy grube setki zielonych papierkow za sloik bez AF Zeiss, a nie ma ich chocby sprzedajacy mega tandetnie plastikowe sloiki za 100$ Tamron. mowiac dosadniej: mam wrazenie, ze tego wyjasnienia Zeiss nie adresowal do ludzi poslugujacych sie czynnie mozgiem![]()
Być może ale jeśli wziąć pod uwagę, że Zeiss sprzedaje tych słoików na sztuki, a tamron na miliony to to może zasadniczo zmieniać podejście tych firm. Może Tamronowi opłaca się płacić, może mają układy z C, może są firmą, której łatwiej się dogadać. Nie wiem ale z T nigdy nie słyszałem żeby były problemy - daje do myślenia (jeśli oczywiście ktoś czynnie posługuje się mózgiem).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Właśnie szukałem jakiegoś info bo mam te same problemy co autor wątku. Również zainstalowałem nowy soft do trzydziestki i aparat zaczął stroić fochy a najgorsze, że czasami w najmniej odpowiednich momentach. Zaraz zainstaluję z powrotem 1.05 i zobaczymy czy wszystko wróci do normy.
17-40L i 70-200 2,8L także szkła raczej wykluczam bo problemy się zaczęły po zmianie softu. Na początku myślałem, że może to być wina lampy bo mam 550 EX, która już swoje przeszła (a pierwszy raz problem był przy fotach z zapiętą lampą) ale okazało się, że bez lampy też marudzi.
To dziwne ze Canon jeszcze tych problemow nie dostrzegl?
Chyba ze juz pracuja nad poprawka.
40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R
dajcie na wszelki wypadek link do starego softu
Ja juz podawalem w osobnym watku, ale ktos go usunal.
Teraz nie moge znalezc linka.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
o, jest: http://web.canon.jp/imaging/dc/eos30d105.exe
Ostatnio edytowane przez iso400 ; 06-04-2008 o 12:07 Powód: Automerged Doublepost
Hmm... nie zainstalowałem 1.0.5 to i to sobie odpuszczę. Szczególnie że aparat robi zdjęcia.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner